Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » recomandam! » Viseaza la bebe!
Viseaza la bebe!

Viseaza la bebe!

Vestea ca esti înarcinata, prima ecografie si prima poza, bataile inimii, primele miscari, pregatirile pentru nastere, toate aduc în noi gânduri, fantezii, emotii legate de noi si de noua familie. Apar preocupari noi, griji, întrebari depre cum va fi, cum voi fi ca mama.

De aici începe relatia dintre mama si fat si ceea ce se numeste atasament prenatal. Pâna nu de mult se considera ca atasamentul, prima relatie de iubire a bebelusului, se formeaza în primul an de viata începând de la nastere, astfel încât atentia a fost concentrata mai mult pe aceasta perioada. Studii mai recente au evidentiat faptul ca relatia, desi lipsita de reciprocitate, începe înca din momentul sarcinii, iar modul în care femeia însarcinata traieste si experimenteaza aceasta perioada, este un precursor si un determinant în formarea atasamentului postnatal (clasic).

Astfel, cu cât mai intensa si pozitiva preocuparea legata de apropierea fata de fat, cu atât mai atasata este viitoarea mamica si cu atât este mai predictibil dezvoltarea unui atasament securizant fata de bebelus. Atasamentul prenatal se dezvolta crescator pe tot parcursul sarcinii si apare începând cu 10 saptamâni sau o data cu simtirea primelor miscari ale fatului, deoarece atunci exista o constientizare a acestuia resimtita la nivel fizic.
Calitatea acestuia este influentata de factori precum: propriile experiente de atasament, suportul social pe care îl primesti în sarcina, relatia de cuplu si tipul de reprezentare a propriei persoane ca îngrijitor.

Pentru a fi cât mai conectata la bebe si astfel sa fii cât mai atasata, continua sa:

• Visezi la el, imagineaza-si cum va arata, cum va fi când îl vei tine în brate!
• Comunici cu el: citeste-i, cânta-i sau pur si simplu vorbeste cu el!
• Fii atenta la corpul tau si la mesajele pe care ti le transmite!
• Te bucuri si sa te entuziasmezi la miscarile lui!
• Ai grija de tine, sa mergi la controale, sa manânci sanatos!
• Te pregatesti pentru nastere!
• Citesti si sa te informezi despre cresterea copiilor!
• Te gândesti la noul tau rol, acela de mama!

Eu, Parinte Ghemotoc te invita în luna iunie la programele special create cu scopul de a te pregati pentru rolul de mama, prin dezvoltarea atasamentului prenatal si al empatiei.

http://euparinteghemotoc.blogspot.ro/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>