Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Cursuri » Va invitam la cursul Education in Lactation – 90 hours training course
Va invitam la cursul Education in Lactation – 90 hours training course

Va invitam la cursul Education in Lactation – 90 hours training course

Dragi prieteni, colegii de la Mamagazin.ro tocmai ne-au anuntat de inceperea unui curs de educatie in lactatie. Cursul are ca scop promovarea alaptarii, oferind informatii corecte de catre persoane specializate. Sa aflam impreuna detaliile cursului!

Asociatia Consultantilor in Lactatie din Romania (ACLR) va invita la cursul “Education in Lactation – 90 hours training course“.
Acest curs ofera participantilor pregatirea necesara specifica in domeniul lactatiei.
ACLR reuneste consultantii in lactatie certificati international si are ca scop promovarea alaptarii, prin oferirea informatiilor corecte de catre persoanelor specializate in acest domeniu.
Clip video de promovare a evenimentului: http://www.youtube.com/watch?v=OUb4IpCzqYY

AGENDA CURSULUI
Sesiunea I (12-16 februarie): 8:00-18:30
Sesiunea II
28 februarie: 17:00 – 20:00
1-4 martie: 8:00-18:30
5 martie: 8:00 – 15:00
In data de 5 martie 2014, ora 18:30 va avea loc conferinta de presa pentru celebrarea Zilei Internationale a Consultantului in Lactatie.

LOCATIA EVENIMENTELOR
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie S. Curie” din Bucuresti (Bd. C-tin. Brancoveanu nr. 20, sector 4), cu sprijinul Asociatiei “Inima Copiilor”

SPEAKERI
Sesiunea I (12 – 16 februarie 2014) va fi sustinuta de specialisti romani din diverse domenii medicale (neonatologie, pediatrie, psihologie, maternologie, etc.)

Sesiunea II (28 februarie – 5 martie 2014) va fi sustinuta in totalitate de Veronique Darmangeat (Franta), consultant in lactatie certificat international, IBCLC, din 2005, recertificat in 2010, cu o experienta de peste 10 ani in domeniul alaptarii, trainer international, cu numeroase aparitii la televiziunile franceze.

Cateva evenimente la care a participat Veronique Darmangeat:

 • Workshop in deschiderea Conferintei ELACTA, aprilie 2014
 • Atelier-conference pour les Journes de Doulas de France, mai 2013
 • Conferinta “Allaiter et reprendre une activite profesionnelle”, Franta, martie 2013
 • Conference pour le colloque Lactea, Allaiter et reprendre le travail, septembrie 2012
 • Conference pour les journees des Doulas de France, sur la theme Allaitement- savoir s(apostrof) ecouter, mai 2012
 • Webinarii organizate de ILCA, ianuarie 2012
 • Congresul VELB & ILCA – Basel, 2010

afis-conferinta-de-lactatieSUBIECTE ABORDATE
Subiectele abordate sunt in conformitate cu Exam Blueprint, ghidul IBLCE (International Board of Lactation Consultants Examiners) referitor la tematica cursului. Detalii aici: http://iblce.org/wp-content/uploads/2013/08/iblce-exam-blueprint.pdf

TAXA DE PARTICIPARE

 • 350 euro, pentru inscrierea pana la 24 ianuarie 2014
 • 400 euro pentru inscrierea dupa aceasta data

Grupurile de minim 4 persoane beneficiaza de taxa de 350 euro/persoana pana la data inceperii cursului.

INSCRIERE SI DETALII DE PLATA
Inscrierile se fac pe site-ul ACLR – www.aclr.ro si pe site-ul www.zilelemedicale.ro
Inscrierea on-line trebuie sa fie urmata in maxim 3 zile de plata a minim 50% din valoarea taxei de participare.

Plata se face in lei la cursul BNR din ziua platii, in contul IBAN RO64BACX0000000586418000, deschis la Unicredit Tiriac Bank, beneficiar SC ELLA TRAVELAND SRL, CUI RO17330445, cu mentiunea “taxa de participare curs lactatie 2014″, specificand numele intreg al titularului.

Formularul si dovada platii vor fi transmise pe e-mail sau fax la datele de mai jos.

SECRETARIAT ORGANIZATORIC
Ella Congress & Events
Tel.: 021 315.65.11, tel/fax: 021 315 65 37, e-mail: office@ella.ro. Persoana de contact: Ana Maria Chiriac – 0748100281

Alaptarea este foarte importanta! Desi este un act natural, are nevoie sa fie invatat. Astfel, a aparut nevoia specializarii in domeniul lactatiei si dedicarii unui specialist misiunea de a informa si ajuta mamele care alapteaza.

Consultantul in Lactatie Certificat International (IBCLC, International Board Certified Lactation Consultant) este o persoana medicala specializata in managementul clinic al lactatiei si alaptarii. Un IBCLC este certificat de International Board of Lactation Consultant Examiners- IBCLE, adera la un standard de practici si un cod de etica. Poate lucra in spitale, in sectii de neo-natologie, pediatrie, medicina de familie, in clinici private, in cabinete.

Dintre ROLURILE unui consultant in lactatie IBCLC amintim:

 • sustinerea si promovarea alaptarii;
 • interventii practice in probleme legate de alaptare;
 • in colaborare cu familia si echipele medicale, asigura cu profesionalism o sustinere multidisciplinara a alaptarii.

Toate aceste roluri sunt conforme unui set de standarde, a unui cod etic si a unui scop profesional bine-definit. Un curs academic de 90 de ore de Educatie in Lactatie este necesar tuturor celor care doresc sa se inscrie la programul de certificare al IBLCE (International Board of Lactation Consultants Examiners). Scopul certificarii IBLCE este evaluarea cunostintelor si abilitatilor cognitive necesare pentru performanta eficienta a unui Consultant in Lactatie Certificat International incepator.

Pentru a putea sustine examenul de certificare IBLCE, candidatii trebuie sa aiba studii si experienta clinica in urmatoarele domenii:
1. Studii de stiinte medicale (candidatul sa fie cadru medical sau sa detina cunostinte medicale minime demonstrate prin efectuarea anumitor cursuri)
2. Experienta clinica in lactatie (minim 1000 de ore);
3. Educatie in lactatie (absolvent in ultimii 5 ani a unui curs de lactatie de minim 90 de ore)

Deoarece ne dorim sa crestem rata de doar 12,6% a alaptarii exlcusive din Romania, incepem cu un program de formare a cat mai multor consultanti in lactatie. Astfel, acestia vor putea oferi informatii corecte si vor putea ajuta practic cuplul mama-copil in initierea si mentinerea alaptarii.
Consultantul in Lactatie este un membru important al echipei medicale care intervine in ingrijirea mamei si copilului, este indispensabil in maternitatile si sectiile de nou-nascuti care sustin alaptarea, este necesar in clinici si cabinete.
De aceea, va asteptam sa ne fiti alaturi la cursul EDUCATION IN LACTATION – 90 Hours Training Course.

Cu respect,
Asociatia Consultantilor in Lactatie din Romania

07ALAPTARE (0725278273)
contact@aclr.ro
www.aclr.ro

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>