Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Educatie » Candidati eliminati de la proba de limba româna
Candidati eliminati de la proba de limba româna

Candidati eliminati de la proba de limba româna

Candidatii din prima zi de examinare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba si literatura româna (proba A) din cadrul examenului national de bacalaureat 2013 s-au prezentat, pâna la ora 15.00, 72.183 de absolventi de clasa a XII-a. Conform datelor furnizate pâna la aceeasi ora, dintre candidatii prezenti, unul a fost eliminat, deoarece avea asupra sa un telefon mobil.

Regulile examenului

Metodologia examenului de bacalaureat precizeaza ca este strict interzis accesul candidatilor cu orice tip de lucrari – manuale, dictionare, notite, însemnari etc. -, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile sau cu orice alt mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele în cauza au fost folosite sau nu. Proba de evaluare a competentelor de comunicare în limba româna se desfasoara în perioada 10 – 12 iunie. Pentru sustinerea examenului national de bacalaureat, în sesiunea iunie – iulie 2013, s-au înscris 187.898 de candidati , repartizati în 585 de centre de examen.

In Romania, numarul absolventilor examenului de bacalaureat este in scadere. Dezinteresul pentru scoala si pentru invatamant, al elevilor, este tot mai mic.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>