Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » recomandam! » Tragedie in Romania. Parintii copilului omorat de cainii maidanezi si-ar fi pregatit, astazi, micutul pentru gradinita
Tragedie in Romania. Parintii copilului omorat de cainii maidanezi si-ar fi pregatit, astazi, micutul pentru gradinita

Tragedie in Romania. Parintii copilului omorat de cainii maidanezi si-ar fi pregatit, astazi, micutul pentru gradinita

In timp ce majoritatea parintilor isi pregatesc copiii pentru scoala si gradinita, pentru inceperea noului an scolar, parintii lui Ionut isi jelesc copilul, mort fara voia lui, mancat de o haita de caini maidanezi, intr-un parc din Bucuresti – Capitala Europeana.

Ionut avea 4 ani si era un copil plin de viata, cu ochi superbi, energie, chef de joaca, inteligent, care trebuia sa mearga la gradinita peste cateva zile. Inconstienta unor oameni pusi sa decida a facut ca ziua de luni, 3 septembrie 2013, sa fie ultima zi din viata copilului de 4 ani. Ionut iesise cu bunica si cu fratele sau (in varsta de 6 ani) in parcul Tei. In doar 5 minute de neatentie, copiii au intrat pe un teren proprietate privata din vecinatatea parcului unde au fost haituiti de 6 caini maidanezi. Fratele lui Ionut a scapat doar cu cateva muscaturi insa, pentru Ionut, atacul cainilor maidanezi a fost fatal.

Au trecut deja cateva zile de la tragicul incident si nu a fost luata nicio masura. Primaria Sectorului 2 da vina pe proprietarul terenului viran, proprietarul pe ONG-urile care trebuiau sa se ocupe de soarta cainilor maidanezi. Se da vina pe paznicii parcului, pe politia locala, pe bunica copilului si chiar pe copilul care ar fi intrat „fara voie” pe terenul aflat in proprietate privata. In continuarea cainii maidanezi cutreiera parcurile in voie. Nimeni nu este vinovat pentru faptul ca Ionut a murit. Si parca se asteapta ca acest eveniment sa se indeparteze si sa se uite deoarece ar fi mult prea complicat sa se rezolve.

Cel mai trist este faptul ca acest copil nu a fost prima victima a unui caine maidanez. Anual, peste 8000 de oameni sunt muscati de caini vagabonzi. Problema cainilor comunitari ne da batai de cap de foarte multi ani. Idei, proteste, o lege uitata in Parlament, primari care amana rezolvarea ei si ONG-uri care iau o multime de bani fara sa-si faca treaba.

Pana cand vom mai merge pe strada alaturi de cainii maidanezi?
Pana cand vom mai permite ca, copiii nostri sa fie muscati de caini maidanezi?
Cine va plati pentru copilul de 4 ani omorat in chinuri de o haita de caini?

Oare trebuie sa suportam aceste lucruri, sa le inghitem, pana cand va fi muscat si un demnitar? Ar trebui sa conteze cine este muscat si omorat de cainii comunitari pentru a se rezolva problema?

Rusine Primariilor de Sector!
Rusine Primarilor de Sector care permit asa ceva!
Rusine ONG-urilor care nu isi fac treaba!
Rusine celor care permit ca astfel de incidente sa aibe loc!

 

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>