Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » recomandam! » Toana sau vocatie?
Toana sau vocatie?

Toana sau vocatie?

Orice copil isi propune sa ajunga, atunci cand va fi mare, doctor, cascador, actor, jurnalist… Da, este adevarat, odata cu vremurile se schimba si optiunile, si fiecare generatie are preferintele sale, dar o trasatura comuna ramane: copiii isi aleg profesii extraordinare, iesite din comun, care le asigura accesul la celebritate, la respectul si la admiratia celorlalti.

Chiar daca visurile copilariei nu se transforma neaparat in realitatile varstei adulte, pe moment, acestia sunt extrem de convinsi de vocatia lor.
Pentru a le testa determinarea, informati-va cu precizie asupra detaliilor care tin de meseria respectiva si incercati sa le inlesniti discutia cu un profesionist din domeniu pentru a lua contact cu realitatea din teren.

Astronaut

Copilul viseaza sa cerceteze interiorul unei navete spatiale si sa contribuie la progresul stiintei… Acesta este o profesie dorita de toti micii amatori de senzatii tari, care au un proununtat gust al aventurii.

Farmecul acestei profesii
Atractia acestui domeniu este evident, de vreme ce astronautii se pun in slujba intregii lumi, iar de descoperirile lor beneficiaza atatea alte domenii. In plus, posibilitatea de a trai intr-o lume diferita este extrem de atragatoare pentru cei mici.

Inconveniente posibile
Explicati-i copilului ca o astfel de profesie necesita nu numai o investitie imensa de timp si acumularea unor cunostinte teoretice extraordinare, cat mai ales un antrenament fizic in conditii grele, pentru a se pregati pentru posibilele probleme de parcurs: lipsa oxigenului, diferente termice, tulburari ale circulatiei sanguine… In plus, starea psihica a astronautului poate fi expusa unor pericole generate de stres si izolare.

Actor

Aparitiile pe covorul rosu, admiratia intregii lumi, aspectul fizic impecabil, sumele de bani colosale obtinuti dintr-un film… toate acestea atrag, de obicei, copilasii care vor sa devina staruri. Daca acestea sunt argumentele cu care incearca sa va convinga ca simte o adeavarata chemare pentru lumea filmului, atunci trebuie sa va linistiti. Rapid, lucrurile vor intra in normal si va alege o alta profesie, mai pamanteana.
Daca cel mic aspira insa la lucruri mai concrete si mai etapizate, aratandu-va ca isi doreste sa urmeze o facultate in domeniu si ca vrea sa distreze sau sa farmece publicul, si mai ales daca ii ghiciti un talent si o pasiune reala, atunci este bine sa-i oferiti cateva indicii despre ce inseamna viata de actor.

Farmecul acestei profesii
Cel mic va sti sa va explice mai bine ce-l atrage la lumea magica a teatrului sau a filmului: capacitatea de a trai experiente diferite, de a intruchipa personaje variate, de a comunica publicului stari emotionante, lipsa programului fix, posibilitatea trai intr-un loc magic, inconjurat de frumusete…

Inconveniente posibile
Riscul major este acela de a nu reusi sa patrunzi in aceasta lume fermecata, pentru ca absolvirea unei facultati de profil nu asigura imediat si angajarea sau primirea de contracte. De asemenea, prezenta permanenta la castinguri poate fi obositoare sau se poate solda numai cu realizarea catorva reclame…

 

 

 

 

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>