Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Editorial » Si anul acesta vor fi copii care isi vor petrece Craciunul pe strazi…

Si anul acesta vor fi copii care isi vor petrece Craciunul pe strazi…

Adina Maria Lazar - Redactor-sef PHILBOX

Adina Maria Lazar – Redactor-sef PHILBOX

Se spune ca de Craciun trebuie sa fim mai buni. Sa tinem postul Craciunului, sa ne    apropiem mai mult de cei dragi, sa ne uitam mai atent in jurul nostru, cu copiii. Si lista poate continua. De ce, totusi, bunatatea asta este perceputa mai mereu gresit? De ce prin bunatatea de Craciun oamenii inteleg mai mult aspectele superficiale ale vietii? De ce nu putem sa fim mereu buni, in esenta buni? De ce trebuie sa fim buni doar cand vine Craciunul?

Astazi, intamplarea a facut sa citesc un articol scris de Stefan Darabus – „Cum isi spala lumea pacatele cu un orfan luat acasa de Craciun (sau cum sa compromiti ideea de ”Craciun”)”. Acest material m-a dus cu gandul la faptul ca noi, oamenii, suntem buni doar cu jumatate de masura, doar atunci cand este Craciunul, doar cand vine Pastele, doar daca ne iese si noua ceva. In rest, bunatatea noastra nu exista decat atunci cand vorbim despre lucruri superficiale.

Ei bine, pentru ca bunatatea noastra este doar superficiala, si anul acesta vor fi copii care isi vor petrece Craciunul pe strazi sau in centre de plasament. Da! In timp ce noi ne vom verifica conturile de pe Facebook in seara de Ajun, din locatii exotice sau mai putin exotice, o parte din lumea asta (si exact cea mai pura parte) se gandeste si viseaza cum ar fi fost daca ….. Cum ar fi fost daca?

Cum ar fi daca noi toti, ne-am gandi si ne-am propune sa fim buni in esenta? Cum ar fi daca noi am renunta sa donam jucarii la un centru de plasament si ne-am hotara sa luam acasa un copil dintr-un centru de plasament pentru totdeauana? Cum ar fi daca pe noi ne-ar interesa mai putin ce primim de Mos si mai mult ceea ce daruim? Cum ar fi daca noi ne-am hotara soarta si daca am vrea sa o facem mai buna?

Ar fi frumos. Ar fi perfect pentru ca am vedea in jurul nostru doar oameni fericiti. Nu ar mai exista astfel de articole pe internet. Nu ar mai exista copii care sa-si petreaca niciodata Craciunul pe strada, care sa nu stie ziua in care s-au nascut, care sa nu primeasca niciodata un cadou din partea nimanui.

Insa asta ar insemna sa fim buni mereu, nu doar in ziua de Craciun. Asta ar insemna sa daruim. Ar insemna sa ne implicam in viata noastra. Esti gata sa te implici? Poate ca ar trebui sa o faci!

Craciun Fericit!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>