Duminica , 17 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » recomandam! » Retete de mancare cu legume verzi
Retete de mancare cu legume verzi

Retete de mancare cu legume verzi

Verde inseamna natura, sanatate, aer, viata! Ei bine, legumele verzi sunt pline de viata. Bogate in fier, in vitamine si minerale, acestea sunt recomandate copiilor inca din primele luni de viata. Spanacul, mazarea si fasolea verde sunt 3 legume verzi, delicioase atunci cand sunt preparate corespunzator.
Colegii de la Diversificare.ro ne ofera numeroase idei de preparate pe baza legumelor verzi. Noi va recomandam ce ne-a placut cel mai mult!

Retete de mancare

legumePateu de mazare
Mazarea nu trebuie preparata doar sub forma de mancare de mazare. Un pateu de mazare este o alternativa sanatoasa si gustoasa pentru prepararea acestei legume. Si poate fi servit si de bebelusi (de la 6 luni), si de copii, si de adulti!
Ingrediente: mazare, 1 morcov, putin ulei, marar.
Cum se prepara? Fierbeti mazarea si morcovul bine si apoi adaugati-le in blender impreuna cu mararul si cu o lingura de ulei. Pasati totul si serviti pateul pe paine sau pe biscuiti sarati.

Smoothie de spanac
Iata ca spanacul poate fi consumat si la desert. Alaturi de fructele potrivite, acesta poate fi o alternativa extrem de sanatoasa pentru gustarile din timpul zilei.
Ingrediente: 2,5 cani de apa, spanac, patrunjel (cateva frunze), 2 banane mai mici, 2 kivi bine coapte, 1 mar, putina zeama de lamaie.
Cum se prepara? Fructele si frunzele se curata bine, se taie si se pun in blender impreuna cu zeama de lamaie. Veti obtine un fresh energizant, gustos si sanatos.

Piure din fasole verde
Fasolea verde poate fi servita si ca piure, pe post de garnitura pentru friptura. Sanatoasa si satioasa, aceasta ofera organismului energia necesara unei functionari la superlativ.
Ingrediente: fasole verde, ulei de masline, marar.
Cum se prepara? Curatati fasolea verde si fierbeti-o bine. Puteti s-o preparati la aburi sau in oala cu apa cu putina sare. Cand este fiarta se pune in blender impreuna cu mararul si uleiul de masline (o lingura). Puteti adauga si putina supa (cea in care a fiert fasolea) sau apa pentru a obtine consistenta dorita.

Mai multe detalii despre o alimentatie corecta si sanatoasa pe Diversificare.ro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>