Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Noutati » Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2012

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2012

Asociatia Bucharest Running Club anunta pe 6 si 7 Octombrie, startul celei de-a cincea editii a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, unul dintre cele mai mari evenimente de atletism stradal gazduite de Bucuresti.

Pe 3 octombrie a fost ultima zi de inscrieri online pe www.bucuresti-maraton.ro. Vineri 5 octombrie intre orele 13,00 –20,00 si sambata 6 octombrie intre orele 10,00- 20,00 se pot face inscrieri direct la Sport Expo, in Piata Constitutiei.

Este al doilea an in care copiii se vor bucura de o zi dedicata numai lor pe 6 octombrie, cu startul pe categorii de varsta, incepand cu ora 10.00 din Piata Constitutiei. Crosul Copiilor este o zi special pregatita pentru copiii pasionati de alergare, cu activitati si surprize oferite de Raifi, Scooby-Doo si Greeny, si cu premii pe categoriile de varsta 4-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani. Cei cu varsta de 13 si peste 13 ani sunt asteptati la Cursa Populara Gillette din 7 octombrie.

sitele competitive VW ale Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon sunt Maraton – 42, 195 km, semi-marathon – 21,095 km sau stafeta – 4X10,54 km, iar cele populare sunt Cursa Populara Gillette – 3,5 km si Crosul Copiilor – 0,5 si 1 km . Persoanele cu dizabilitati pot concura la oricare dintre site.

Federatia Romana de Atletism organizeaza pe 7 octombrie, in cadrul RBBIM Campionatul National de Maraton , Seniori, Tineret si Juniori, masculin si feminin si Campionatul National de Maraton pentru Veterani.
Organizarea editiei 2012 a fost posibila cu munca a celor 300 de voluntari inscrisi pe site-ul www.vountarinsport.ro cat si prin ONG-urile partenere. Vor fi oferite peste 170 premii dintre care 70 in bani. Beneficiarii donatiilor si ai sumelor provenite din taxe de inscriere sunt ONG-urile asociate Maratonului si Semi-Maratonului International Bucuresti: Viitor Plus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila, Hospice Casa Sperantei, Little People, Light into Europe, United Way.
Valeria Racila van Groningen, Presedinte al Asociatiei Bucharest Running Club declara: “Prin organizarea acestui maraton, dorim sa sensibilizam publicul cu privire la beneficiile activitatii sportive si ale unui stil de viata sanatos. Ca si canotor am simtit de la an la an schimbarile benefice aduse de o disciplina riguroasa, o dieta echilibrata si activitate fizica. Avand in vedere ca din ce in ce mai multe persoane sufera de afectiuni cardio-vasculare, obezitate si probleme cu articulatiile, maratonul este o competitie binevenita ce pune accentul pe importanta exercitiului fizic.”

Suntem increzatori ca editia din acest an va aduna peste 6000 de participanti (alergatori si sustinatori). Sunt deja inscrisi atleti din 30 de tari, printre care 20 de atleti de elita din Kenya, Etiopia, Rusia. Editia din 2011 a demarat proiectul ‘Turism sportiv in Bucuresti’ iar anul acesta ne asteptam la peste 700 de vizitatori ai capitalei cu ocazia MIB” spune Oana Nastase, director al Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon.

Raiffeisen Bank dezvolta si sustine proiecte in comunitatile in care activeaza, iar parteneriatul de 5 ani cu Maratonul International Bucuresti este o dovada a implicarii bancii in proiecte sustenabile. Sportul este foarte important in ceea ce priveste abordarea unui stil de viata sanatos si echilibrat si suntem incantati sa observam ca de la an la an numarul alergatorilor creste” a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.
Suntem bucurosi sa continuam traditia sustinerii Maratonului International Bucuresti, asa cum am facut-o si in editiile precedente. Mai mult decat atat, anul acesta vom participa la Maraton si cu o echipa speciala care va alerga pe traseul de stafeta (4 x 10.5km). Este un eveniment important din viata Bucurestiului, a Romaniei si a Federatiei Romane de Atletism care, iata, va sarbatori peste cateva zile 100 de ani de activitate“, a declarat Sorin Matei, Presedinte, Federatia Romana de Atletism.
Favoritii cursei de maraton sunt Siyoum Debele Lemma nascut in 1975 in Etiopia cu cel mai bun timp al carierei de 2h10’48’’ alaturi de Getu Teklu tot din Etiopia care a alergat deja la Bucuresti finalizand cursa in 2h17’21’’.
Noutatea editiei 2012 este ca se desfasoara pe un traseu stradal securizat si inchis circulatiei auto pe o distanta de 21 km.

O alta noutate a RBBIM 2012 este numarul mare de echipe corporatiste care s-au inscris la diferite site: 202 membri ai echipei Run4Fun ai PwC Romania, peste 100 alergatori Raiffeisen Bank, stafetele VW, echipele Kaufland, Amway, GSK, Petrom, s.a.
Florin Stanciu din Ploiesti va alerga 100 km cu ultimii 42 in cadrul RBBIM, pentru Padurea Copiilor plantata de Viitor Plus si pentru Pachamama ca mod de a atrage fonduri si de a sensibiliza opinia publica pentru Drepturile Naturii.
In data de 6 octombrie circulatia se va inchide de la ora 8,00 pana la ora 14,00 pe Bd. Unirii intre Piata Constitutiei si intersectia cu Regina Maria, doar pe sensul catre Piata Unirii. Competitiile pentru copii vor avea loc intre orele 10,00 si 12,30.

In data de 7 octombrie circulatia se va inchide incepand cu ora 5,00 pana la ora 17,00 pentru amenajarea traseului, iar competitiile au loc intre 9,00 si 16,00 pe traseul : Piata Constitutiei, Bd. Libertatii, intoarcere la Piata Cosbuc, Bd. Libertatii, dreapta pe Bd. Unirii spre magazinul Unirea, intersectarea cu Bd. Bratianu, continuare pe Bd. Unirii pana la Piata Alba Iulia, continuare pe Bd. Decebal pana la Piata Muncii, inainte pe Bd. Basarabia pana la intersectia cu Bd. Chisinau, intoarcere pe Bd. Basarabia pana la Stadionul National, intrare in parc si inconjurarea Stadionului National – National Arena, revenire pe Bd. Basarabia, Piata Muncii, continuare pe Bd. Decebal spre Piata Alba Iulia, continuare pe Bd. Unirii pana la Piata Unirii, intersectarea cu Bd. Bratianu, continuare pe Bd. Unirii pana la Piata Constitutiei, dreapta pe Bd. Libertatii, dreapta pe Bd. Natiunile Unite, pana la Bd. Bratianu, intoarcere 180 grade la stanga pe Splaiul Independentei pana la Calea Victoriei, urcare pe Calea Victoriei pana la Teatrul Odeon, intoarcere 180 grade la stanga cu coborare pe Calea Victoriei pana la Splaiul Independentei, dreapta pe malul Dambovitei pana la Podul ?tirbei Voda, stanga – traversarea podului spre Bd. Eroilor, stanga pe Splaiul Independentei pana la Bd. Libertatii, cu deplasare dreapta pe Bd. Libertatii pana in Piata Constitutiei.

In 7 octombrie vor avea loc urmatoarele competitii cu start la 9,30: maraton 42 km, semi-maraton 21 km, stafeta de 4×10 km – care se desfasoara pe traseul descris anterior si cursa populara de 3,5 km care se desfasoara pe strazile din jurul Palatului Parlamentului, respectiv Bd. Libertatii, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Bd. Natiunile Unite, intre orele 9,30 si 11,30.

Site-urile oficiale ale Asociatiei Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti-maraton.ro, www.bucuresti21km.ro, www.voluntarinsport.ro.

 

 

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>