Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Noutati » Premiera extraordinara la Londra

Premiera extraordinara la Londra

Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretata de prestigioasa London Philarmonic Orchestra pe scena Southbank Centre. Una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, London Philarmonic Orchestra, va interpreta lucrarea compozitorului român sub bagheta celebrului dirijor de origine rusa Vladimir Jurowski vineri, 7 februarie. Este pentru prima data când Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretata pe o scena londoneza.

Vladimir Jurowski pe scena Festivalului Enescu 2013 credit foto Sergiu IczkovitsProgramul de la Londra cuprinde doua lucrari ale compozitorului Serghei Rahmaninov în prima parte, iar în a doua parte urmeaza “Simfonia a III-a de George Enescu, o lucrare plina de intensitate emotionala, eroica si triumfala, inspirata de angoasele Primului Razboi Mondial, se precizeaza pe site-ul renumitului spatiu cultural Southbank Centre. Concertul sustinut de London Philarmonic Orchestra va avea loc în sala Royal Festival Hall.

Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, de George Enescu în interpretarea dirijorului Vladimir Jurowski, aflat în top 50 cei mai bine cotati dirijori ai lumii, a fost prezentata initial în cadrul programului editiei 2013 a Festivalului International “George Enescu”, pe 14 septembrie.
“Evenimentul care va avea loc la Londra este unic si demonstreaza, o data în plus, puterea Festivalului de a face cunoscuta muzica lui George Enescu în lume, a declarat pentru presa Oana Marinescu, Director de Comunicare al Festivalului “George Enescu”.
Este parte din obiectivele Festivalului Enescu sa prezinte publicului national si international noi versiuni ale compozitiilor enesciene, în interpretarea celor mai bine cotati artisti contemporani ai lumii.
Atasamentul meu fata de muzica lui George Enescu a crescut direct proportional cu atasamentul fata de Festivalul Enescu, înca de la prima editie a Festivalului la care am participat ca invitat, în urma cu noua ani, îi povestea dirijorul Vladimir Jurowski jurnalistului Marius Constantinescu, într-un interviu din septembrie anul trecut.

De-a lungul carierei, Vladimir Jurowski a colaborat cu unele dintre cele mai importante institutii muzicale din lume, printre care prestigioasele Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia sau Opéra Bastille de Paris. În anul 1999 a debutat la Metropolitan Opera New York. Din anul 2007,  Vladimir Jurowski a devenit dirijor principal al London Philharmonic Orchestra, una dintre cele mai bine cotate orchestre britanice ale momentului.Sub bagheta lui Jurowski, aceasta orchestra a devenit un instrument fabulos de rafinat, scria cotidianul britanic “The Telegraph”.
Southbank Centre este considerat unul dintre centrele culturale de grad zero din Londra si din lume si este, în acelasi timp, si sediul London Philarmonic Orchestra.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>