Miercuri , 13 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » Educatie » Pregatire online pentru Bacalaureat
Pregatire online pentru Bacalaureat

Pregatire online pentru Bacalaureat

Centru Pregatire Bac (CPB) anunta parteneriatul cu Live Studies (LS), pentru a oferi prima platforma de pregatire online pentru elevii din România. Pregatirea profesionala a profesorilor CPB, combinata cu solutia de clasa virtuala oferita de LS, va deschide noi orizonturi în educatie.

Rata de reusita la examenul de Bacalaureat din anul 2013 pentru elevii care au ales Centru Pregatire BACa fost de 97%. La acest rezultat au contribuit interactiunea cu elevii, precum si metodele avansate de pregatire. Urmatorul pas în dezvoltarea CPB este acela de a oferi elevilor din orice parte a tarii posibilitatea de a beneficia de programul nostru“, apreciaza Ritu Cazacu, Project Manager al Centrului Pregatire BAC.

scoalaPrimul proiect lansat sub aceasta umbrela va fi un site dedicat pregatirii la Limba Româna si Matematica pentru Bacalaureat si examenul de Evaluare Nationala. Site-ul www.baclive.ro va oferi un curriculum complet pentru cele doua materii si va combina elemente vizuale si interactive pentru a face procesul de învatare cât mai eficient si placut. Programul va include 30 de sedinte live în care elevii vor interactiona în timp real cu profesorul. Toate sesiunile sunt arhivate si elevii vor putea revedea lectiile în cazul în care doresc sa aprofundeze anumite elemente.

LiveStudies asigura suportul tehnologic pentru buna desfasurare a acestui program, prin platforma online care ofera comunicare fata în fata, sincrona si colaborativa între participanti aflati la distanta, care astfel colaboreaza în aceeasi camera virtuala, utilizând tehnologii touch-screen. Tehnologia si solutiile de colaborare naturala dezvoltate de LiveStudies vor schimba modul de interactiune online. Misiunea noastra este de aduce oamenii împreuna într-un mediu online, facilitând interactiunea si colaborarea din locatii diferite, în mod natural si intuitiv.” precizeaza Cosmin Pachiu, reprezentant LiveStudies.

Cele mai importante avantaje ale noului sistem de educatie online oferit de Centru Pregatire Bac împreuna cu LiveStudies sunt:
1.    Siguranta – elevul poate participa la lectii din confortul propriului camin;
2.    Acces rapid si facil la informatii – elevul poate accesa arhiva cu lectiile predate pentru a aprofunda anumite informatii;
3.    Supervizarea parintilor – acestia pot participa la lectii pentru a stabili daca totul decurge conform planului stabilit cu profesorul;
4.    Multimedia – tehnologia actuala face ca lectiile sa fie interactive si mult mai usor de retinut de catre elevi.

Platforma www.baclive.ro va putea fi folosita începând cu data de 15 Martie 2014, în acest moment Centru Pregatire BAC si LiveStudies desfasurând testele finale de sustenabilitate a aplicatiilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>