Duminica , 17 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » Educatie » Ore de educatie sanitara in scoli?!
Ore de educatie sanitara in scoli?!

Ore de educatie sanitara in scoli?!

Ministerul Sanatatii vine cu o noua veste pentru scolari: orele de educatie sanitara si alimentatie sanatoasa in scoli. Acest proiect se afla inca in forma de “propunere”, urmand ca Nicolae Banicioiu si Remus Pricopie (ministrul sanatatii si cel al invatamantului) sa cada de comun acord.

copilIn Romania, aproximativ 6-% din populatie nu face niciun fel de sport. Cum educatia sportiva lasa de dorit in tara noastra, nu trebuie sa ne mire numarul atat de mare de obezi in randul copiilor si adultilor. Lipsa sportului, asociata cu alimentatia necorespunzatoare, conduce catre obezitate infantila.

Ce-i drept, in scolile din Romania, schimbarile nu mai sunt deloc surprinzatoare pentru parinti, copii si profesori. Anual se reinventeaza invatamantul romanesc, educatia, manualele etc. Apar materii noi, cursuri obtionale, se scot ore de sport, se introduc ore de cultura. Educatia sanitara nu va fi altceva decat inca o modificare in sistemul nostru subred de invatamant.

Insa, daca aceste cursuri noi nu vor implica costuri noi din partea parintilor, ele sunt mai mult decat bine venite. Iar despre orele de educatie alimentara, cel mai bine ar fi ca guvernul sa le exemplifice prin realizarea de cantine gratuite in incinta scolilor, in care elevii sa poata servi un pranz sanatos si gustos, in fiecare zi. Sa nu uitam ca saracia este tot mai mare in Romania si ca foarte multi copii nu se bucura nici macar de o masa calda pe zi.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>