Duminica , 17 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » Te ajuta! » O camera de copil inteligenta!
O camera de copil inteligenta!

O camera de copil inteligenta!

Suna ciudat? Ei bine, chiar daca este greu de crezut, camera copilului tau contribuie la inteligenta, creativitatea si dezvoltarea sa armonioasa. Ce trebuie, mai exact, sa facem pentru a amenaja o camera inteligenta pentru copilul nostru? Despre aceste aspecte vom discuta in randurile urmatoare!

O camera inteligenta nu inseamna neaparat o camera mobilata si decorata dupa ultimul trend. Ba chiar, este posibil ca o camera dupra ultimul design sa nu fie potrivita pentru un copil. Spun asta deoarece un copil inteligent nu are nevoie de un decor de poveste in camera sau de ultimul model de mobilier. O camera care sa stimuleze creativitatea si inteligenta copilului trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii.

1. O camera aerisita. O incapere aglomerata, cu mobila peste mobila, cu rafturi, cu dulapioare, cu carti, TV sau alte accesorii nu stimuleaza sub nicio forma creativitatea sau dezvoltarea armonioasa a unui copil. Dragi parinti, in camera copilului dvs. trebuie sa existe un pat confortabil, un dulap de haine, cateva polite si spatiu liber cat mai mult. Pentru a se juca si a se dezvolta cat mai mult, un copil are nevoie de spatiu, de aer. Daca are spatiu liber, va avea si spatiu pentru a crea si a inventa jocuri.

2. Fara accesorii inutile. Atunci cand vrei sa mai cumperi ceva pentru camera copilului tau, gandeste-te daca cel mic are cu adevarat nevoie sau daca doresti sa achizitionezi obiectul pentru ca iti place tie. Un copil nu va observa si nici nu va intelege daca tabloul sau lustra cea noua se asorteaza si se incadreaza in restul decorului. De asemenea, pentru el nu va conta daca lapadarul din camera sa este din plastic, fier forjat sau lemn. Accesoriile inutile ocupa spatiu si incurca copilul in timpul jocului. In plus, in camera lui trebuie sa faca ce doreste, nu sa stea stresat ca sparge sau strica ceva.

3. Zugravela peretilor. Desi, la ora actuala, este o moda sa desenezi peretii din camera copilului in scene de poveste, sau sa lipesti diferite personaje din desene animate, acestea nu reprezinta o solutie pentru o camera inteligenta. Daca tu vei acoperi peretii cu desene, copilul tau unde isi va mai testa si dezvolta talentul artistic? Zugraveste peretii intr-o nuanta calda, un vernil, un portocaliu sau un galben. Lipeste pe un perete, pana la nivelul la care ajunge copilul tau, coli albe si lasa-l sa deseneze. Lasa-l sa se bucure de copilarie si sa dea frau liber imaginatiei. Doar asa se poate dezvolta armonios.

4. Fara TV sau calculator. Pentru ca cel mic sa se poata odihni corespunzator, in camera sa nu trebuie sa existe TV sau calculator. Daca insista totusi, poate avea un radiou, unde sa asculte un post linistitor, in surdina.

5. Coltul de joaca! Coltul de joaca nu trebuie sa lipseasca din nicio camera de copil. In coltul de joaca, copilul trebuie sa viseze ca este doctor, ca este pictor, ca este cowboy sau indian. Acolo isi poate face un cort astazi si maine o sala de operatii. In coltul de joaca se poate ascunde de realitate, poate visa, se poate dezvolta bucurandu-se de copilarie!

 

Un comentariu

  1. Imi doresc de mult sa gasesc un astfel de articol. Vrem sa redecoram camera copilului (acum nu mai este bebelus) si nu stiam cum sa o facem. Multumim pentru sfaturi!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>