Miercuri , 13 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » Noutati

Noutati

“Saptamana campionilor” la AFI Palace Cotroceni

Între 7 si 12 aprilie, AFI Palace Cotroceni va gazdui “Saptamâna campionilor”, în cadrul proiectului educational “Scoala Altfel”. “Saptamâna campionilor” da posibilitatea copiilor de a se întâlni în fiecare zi cu mari campioni ai României din diferite sporturi, printr-o actiune organizata de AFI Palace Cotroceni si CSA Steaua Bucuresti. De-a lungul timpului, prin activitatile si zonele de relaxare puse la ... Mai mult »

55.448 de cereri de înscriere în clasa pregatitoare

55.448 de cereri de înscriere în clasa pregatitoare

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat situatia privind înscrierea în clasa pregatitoare pentru anul scolar 2014-2015. La nivel national, pâna miercuri, 26 februarie, ora 13.00, au fost completate 55.448 de cereri, astfel: 48.204 de cereri pentru copiii cu vârsta de 6 ani, împliniti înainte de data de 1 septembrie 2014; 7.244 de cereri pentru copiii cu vârsta de 6 ani, împliniti ... Mai mult »

Premiera extraordinara la Londra

Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretata de prestigioasa London Philarmonic Orchestra pe scena Southbank Centre. Una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, London Philarmonic Orchestra, va interpreta lucrarea compozitorului român sub bagheta celebrului dirijor de origine rusa Vladimir Jurowski vineri, 7 februarie. Este pentru prima data când Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretata ... Mai mult »

Ultimele informatii despre suspendarea orelor de curs

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat situatia unitatilor de învatamânt din judetele/ municipiul Bucuresti, aflate sub atentionare de cod galben, portocaliu si rosu. Luni, 27 ianuarie, la ora 13.00, inspectoratele scolare judetene au transmis deciziile luate în privinta functionarii unitatilor de învatamânt pentru ziua de marti, 28 ianuarie. Situatia se prezinta astfel: 1.  cursuri suspendate integral în Bucuresti si alte 12 ... Mai mult »

Cord Blood Center Medical a eliberat o noua grefa de celule stem, folosita pentru salvarea unei vieti

Cord Blood Center Medical a eliberat o noua grefa de celule stem, folosita pentru salvarea unei vieti

Bucuresti, 17 decembrie 2013: Cord Blood Center Medical a eliberat o noua grefa de celule stem, care va fi utilizata pentru un copil în vârsta de 3 ani. Baietelul sufera de leucemie Burkitt, o boala grava si rara în Europa. În acest moment, transplantul de celule stem reprezinta singura sansa la supravietuire a micutului. Grefa eliberata recent sta sub semnul ... Mai mult »

Expozitie de desene in Pasajul Universitatii

Expozitie de desene in Pasajul Universitatii

Reprezentanta Comisiei Europene în România anunta deschiderea expozitiei de desene “Ziua Europei 2013″ în Pasajul Universitatii din Bucuresti Cele 60 de lucrari finaliste ale concursului de desene “Ziua Europei 2013″, organizat de Reprezentanta Comisiei Europene în România, vor fi expuse, în perioada 2 – 5 decembrie, în incinta Pasajului de la statia de metrou Universitate. Realizate de elevii din clasele ... Mai mult »

Beneficiile muzicii în dezvoltarea copiilor

Beneficiile muzicii în dezvoltarea copiilor

Ieri, 12 noiembrie 2013, Scoala de Arta “Ariodante” în parteneriat cu Biblioteca Metropolitana Bucuresti a organizat evenimentul Tu îti ajuti copilul sa descopere lumea prin sunete? – dedicat dezvoltarii armonioase a copiilor prin intermediul artei. Speakerii evenimentului – Iuliana Sgîrcitu, Dana Toma, Ana Nicolescu si Irina-Gabriela Besciu – au discutat împreuna cu invitatii despre impactul artei asupra copiilor si le-au ... Mai mult »

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2013

Asociatia Bucharest Running Club informeaza ca în intervalul 5-6 octombrie 2013 va organiza a sasea editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, cu punctul de Start/Sosire – Piata Constitutiei. Editia 2013 se desfasoara pe un traseu stradal securizat si închis circulatiei auto pe o distanta de 21 km. Traficul va fi închis sâmbata, 5 octombrie între orele 8.00 si 14.00 ... Mai mult »

Noaptea Cercetatorilor 2013, eveniment european

Ministrul delegat pentru Învatamânt Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, invita elevii si studentii sa participe la Noaptea Cercetatorilor 2013 pentru a sarbatori alaturi de sute de mii de cetateni europeni stiinta, descoperirile stiintifice si cercetatorii români. Intrarea este libera, iar vizitatorii vor avea parte de demonstratii practice, dezbateri pe teme stiintifice de actualitate, experimente, prezentari, concursuri interactive ... Mai mult »

Cord Blood Center ofera o reducere la celule stem

Cord Blood Center ofera o reducere la celule stem

Prima Banca de celule stem din România, Cord Blood Center, ofera un dar inedit de nunta tinerilor casatoriti care oficiaza ceremonia pâna la finalul lui 2013 si care sunt pregatiti sa devina parinti cât de curând. Cei care se casatoresc în acest an vor primi o reducere de 1.000 de lei la pachetele de recoltare a celulelor stem, astfel încât ... Mai mult »