Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Noutati » Noaptea Cercetatorilor 2013, eveniment european

Noaptea Cercetatorilor 2013, eveniment european

Ministrul delegat pentru Învatamânt Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, invita elevii si studentii sa participe la Noaptea Cercetatorilor 2013 pentru a sarbatori alaturi de sute de mii de cetateni europeni stiinta, descoperirile stiintifice si cercetatorii români. Intrarea este libera, iar vizitatorii vor avea parte de demonstratii practice, dezbateri pe teme stiintifice de actualitate, experimente, prezentari, concursuri interactive si vizite ghidate prin laboratoare.

În Bucuresti, Noaptea Cercetatorilor se va desfasura în Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Sincai) si la Muzeul Antipa, dar si pe Platforma Magurele. Evenimentul beneficiaza de sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, iar ministrul delegat Mihnea Costoiu va participa la manifestarile din Parcul Tineretului (ora 17.00).

Noaptea Cercetatorilor este un foarte bun prilej pentru cunoscute institute de cercetare si institutii, între care Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara :Horia Hulubei”, Institutul National de Cercetare în Sport, Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiilor, Institutul de Fizica Atomica, Institutul de Stiinte Spatiale, Centrul pentru Studii Complexe si Institutul de Geologie, de a-si prezenta rezultatele muncii de laborator si cercetare, deschizându-si portile catre publicul larg.

În Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Sincai), începând cu ora 17.00, publicul prezent va putea explora un adevarat târg al stiintei, grupat în patru zone mari: SciFUN, Knowledge, Agora (care gazduieste Salonul Cercetatorilor si Exploratorilor Neconventionali) si zona Uniunii Europene. La rândul sau, Muzeul Antipa invita iubitorii si entuziastii de stiinta, de la ora 19.30, în Sala Multimedia pentru a participa la experimente inedite: identificarea unor insecte dupa sunetele pe care acestea le produc, prepararea insectelor necrofage dupa standardele stiintifice si muzeale, respectiv prezentarea etapelor naturalizarii si ale restaurarii unor specii de vertebrate. Nu în ultimul rând, vor putea fi vizitate colectiile de lepidoptere ale muzeului.

Pe Platforma Magurele, institutele de cercetare îsi asteapta oaspetii în laboratoare. În intervalul orar 9.00 si 18.00 vor avea loc vizite ghidate în laboratoarele Facultatii de Fizica (Universitatea din Bucuresti), ale Institutului National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei, ale Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei”, ale Institutului National pentru Fizica Pamântului si ale Institutului National de Fizica Materialelor (unde va fi vernisata si expozitia de desene tematice “Vreau sa fiu cercetator”).

Noaptea Cercetatorilor este un eveniment organizat simultan în toate tarile Uniunii Europene si reprezinta una dintre cele mai populare initiative ale UE care vizeaza publicul larg, urmarind sa faciliteze interactiunea cu stiinta într-un mod amuzant.

Evenimentul este organizat sub egida Uniunii Europene de catre Target Active Training si Asociatia Invenio în parteneriat cu Anticipatia, parte a grupului Nemira, Politia Româna, Centrul de Studii Complexe, Institutul National de Cercetare în Sport, Europa FM si Dwyn Shop. Parteneri locali în organizare pentru Bucuresti sunt Institutul de Fizica Atomica, Universitatea Bucuresti – Facultatea de Fizica si Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiilor.

Programul complet si informatii suplimentare sunt disponibile pe www.noapteacercetatorilor.eu si www.facebook.com/ResearchersNightRomania.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>