Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Educatie » Lucruri pe care nu le stiai despre Mihai Eminescu
Lucruri pe care nu le stiai despre Mihai Eminescu

Lucruri pe care nu le stiai despre Mihai Eminescu

Pentru ca astazi este ziua de nastere a poetului nostru national Mihai Eminescu, nu putea lipsi un articol pe aceasta tema. Si pentru ca poeziile lui sunt deja cunoscute, ne-am gandit sa facem o selectie de informatii mai putin stiute de cititori. Iata ce lucruri interesante am aflat noi despre Mihai Eminescu!

Mihai Eminescu1. Mihai Emineascu a scris poezii si in ultimele clipe de viata. Pe patul de spital, poetul compunea poeme pana tarziu in noapte. Dupa moartea sa, s-au gasit doua poezii la care lucra in ultimele clipe de viata: “Viata” si “Stele la cer“.
2. Ceasul de aur al lui Mihai Eminescu, pierdut pentru o vreme indelungata, poate fi admirat astazi la Muzeul Literaturii Romane.
3. Mihai Eminescu a lucrat ca hamar timp de 2 ani, in portul din Giurgiu (1867 – 1869).
4. Desi in timpul vietii sale Eminescu a scris sute de poezii, el a publicat doar 23 de poezii in reviste.
5. Revista “Familia” din Pesta – in care Mihai Eminescu si-a publicat prima poezie “De-as avea…” – exista si in ziua de astazi.
6. Numele de Mihai Eminescu il poarta si un asteroid. Asteroidul are un diametru de 6 km si a fost descoperit de astronomii americani in anul 1971.
7. Despre viata lui Mihai Eminescu a fost realizat filmul Luceafarul, film regizat de Emil Loteanu, in anul 1987.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>