Duminica , 17 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » Jocuri creative » Jocuri pentru dezvoltarea vocabularului!
Jocuri pentru dezvoltarea vocabularului!

Jocuri pentru dezvoltarea vocabularului!

Pentru un copil este foarte important sa stie sa se exprime. A avea un vocabular bogat inseamna imaginatie, spontaneitate, comunicare buna cu cei din jurul lui. Dezvoltarea vocabularului si a creativitatii unui copil sunt aspecte care se invata inca din primii ani de viata si care se pot dezvolta in primii ani de scoala.

Daca iti doresti sa-ti ajuti copilul si sa-l inveti cat mai multe cuvinte, te invitam sa citesti si apoi sa pui in practica jocurile de mai jos. Pentru a te juca cu copilul tau aceste jocuri, acesta trebuie sa stie sa scrie si sa citeasca, adica sa fie la varsta scolara. Mult succes!

Propozitii alfabetice
Mai mult si mai simplu decat atat nici nu se poate! Sunteti parintii unui scolar care tocmai invata sa scrie si sa citeasca. Pentru a-l ajuta sa se dezvolte si sa-si imbogateasca vocabularul, ce-ar fi sa construiti impreuna propozitii alfabetice? Cum? Simplu! Luati fiecare litera din alfabet si construiti propozitii formate din cuvinte care sa inceapa cu aceeasi litera!

Exemplul 1: Litera A
Ana are alune.

Exemplul 2: Litera B
Bunicul bombane bicicleta.

Exemplul 3: Litera C
Cristina canta cantecul Corneliei.

Simplu, nu? Puteti forma cate propozitii doriti, explicand cuvintele necunoscute!

Propozitii condensate
Iata inca un joc potrivit pentru scolarii dvs. Tot cu ajutorul cuvintelor puteti alcatui propozitii condensate. Adica, luati un cuvand, il despartiti in litere si alcatuiti propozitii cu cuvinte care sa inceapa cu literele respective. In functie de varsta copilului, puteti alege cuvinte mai simple sau mai complicate. Mult succes!

Exemplul 1: aur: A-U-R
Alina urca razand.

Exemplul 2: cara: C-A-R-A
Carmen alearga rata Alinei.

Exemplul 3: mac: M-A-C
Mugurel arunca cartea.

Propozitii din asocierea unor cuvinte
Inca un joc usor si frumos. Alegeti 2 cuvinte la intamplare si puneti-va copiii sa alcatuiasca propozitii cu ajutorul lor. Cuvintele pot fi cat mai variate, pentru a dezvolta cat mai mult creativitatea si inteligenta copiilor vostri. Mult succes!

Exemplul 1: birou – caiet.
Mihai a gasit pe birou un caiet necunoscut.

Exemplul 2: branza – mar
Anca a mancat la pranz un sendvis cu branza si apoi un mar.

Exemplul 2: copil-calculator.
Un copil nu trebuie sa stea la calculator foarte mult timp.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>