Sambata , 20 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Jocuri creative » Jocuri haioase pentru copii inteligenti
Jocuri haioase pentru copii inteligenti

Jocuri haioase pentru copii inteligenti

Si pentru ca vremea de afara ne forteaza sa ramanem in casa, ne-am gandit sa va oferim cateva idei de jocuri simple si haioase, pentru copiii de toate varstele. Jocurile dezvolta creativitatea si inteligenta copiilor, descoperindu-le noi talente.

Pasare sau animal
Jocul este recomandat pentru copiii mici, cu varste peste 2 ani. Nu necesita niciun fel de material didactic.
Cum se joaca!
Copiii trebuie sa stea asezati in cerc si sa imite sunete facute de animale, pasari. Ceilalti trebuie sa ghiceasca. Cei care vor ghici vor primi puncte sau buline colorate. Copilul care aduna cele mai multe buline, va fi castigatorul.
Copiii vor invata animalele si pasarile si isi vor dezvolta inteligenta!

Lichid sau solid
Jocul poate fi jucat de copiii cu varste peste 3 ani. Nu necesita niciun fel de material didactic.
Cum se joaca!
Copiii trebuie sa descrie un aliment lichid sau solid. Ei trebuie sa rosteasca cat mai multe caracteristici ale alimentului respectiv pentru ca ceilalti copii sa il ghiceasca. Copilul care va ghici alimentul, va fi urmatorul care va propune subiectul jocului.

Nu uitati sa participati si dvs. la acest joc. Astfel, puteti ajuta copiii sa gaseasca cat mai multe caracteristici pentru un aliment. De asemenea, este important sa alegeti alimente cunoscute de copii, pe care acestia le consuma zilnic.

Fructe sau legume
Iata o ocazie ideala pentru a va invata copiii cat mai multe lucruri despre fructele si legumele de primavara. Asezati-va in jurul unei mese sau chiar pe covorul din sufragerie, si incepeti, pe rand, sa descrieti un fruct sau o leguma de sezon. Oferiti detalii legate de gust, culoare, miros, de locul in care cresc, de mancarurile la care se folosesc.
Copiii vor ghici fructele sau legumele propuse de dvs. si vor continua jocul.

Cu putina imaginatie, veti reusi sa va petreti o dupa-amiaza placuta si creativa, in mijlocul familiei!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>