Duminica , 17 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » Jocuri creative » Jocuri de cuvinte! Litere, obiecte si culori!
Jocuri de cuvinte! Litere, obiecte si culori!

Jocuri de cuvinte! Litere, obiecte si culori!

In ziua de astazi, limbajul si vocabularul sunt extrem de importante. Nu este suficient doar sa stim sa vorbim ci conteaza foarte mult sa cunoastem cat mai multi termeni, din toate domeniile, sa vorbim fluent. Sa alegem limbajul potrivit pentru contextul potrivit. Daca generatia noastra a crescut cu DEX-ul pe masa, astazi, copiii nostri cresc cu referate si lucrari on-line. Ce putem face? Cum ne putem ajuta copiii sa invete cat mai multe cuvinte si sa se exprime fara sa apeleze la internet? Prin joc!

Stim deja ca jocul este preferatul copiilor. Ceea ce nu cunoastem, este faptul ca prin joc, cei mici pot invata tot ceea ce trebuie stiut in viata. Este simplu! Iti trebuie decat putin timp, zilnic, pentru a te juca util cu copilul tau. Noi iti dam ideile!

Cuvinte cu aceeasi litera!
Varsta: peste 3 ani
Reguli! Jocul se poate juca in 2, 3, chiar 4 persoane. Cuvintele se aleg in functie de varsta copiilor care participa.
Cum se joaca! Alege o litera din alfabet si incepeti sa formati cuvinte cu litera respectiva. In functie de varsta copilului, alegeti un numar de cuvinte obligatoriu. Explicati fiecare cuvant in parte, oferind detalii despre forma, culoare etc.

Descrie obiectul!
Varsta: peste 3 ani
Reguli! Jocul se poate juca in 2, 3, chiar 4 persoane. Obiectele se aleg in functie de varsta copiilor care participa.
Cum se joaca! Alege cateva obiecte din casa. Puteti incepe cu cateva jucarii de plus, care sa reprezinte animale. Asezati-le in ordine, pe podea sau pe masa si puneti copilul sa vi le descrie pe fiecare in parte. Notati fiecare caracteristica a obiectului in cauza, cu un punct si apoi faceti punctajul. Puteti pastra punctajul pentru a repeta apoi jocul, si pentru a vedea evolutia micutului.

Gaseste culoarea!
Varsta: peste 3 ani
Reguli! Culorile se aleg in functie de varsta copiilor. Daca copiii sunt mai micuti, se merge doar pe culori foarte cunoscute: rosu, galben, albastru, verde. Daca jucatorii sunt mai mari, se pot alege si culori precum: portocaliu, maron, mov, lila.
Cum se joaca! Alege o culoare si pune fiecare copil sa-ti arate unde gaseste culoarea respectiva, in camera respectiva. Culoarea se poate regasii la jucarii, obiecte, mobilier, tablouri etc. Spune-i copilului sa-ti explice fiecare obiect care are culoarea respectiva.

Cu ajutorul acestor jocuri, copilul tau isi va dezvolta vocabularul cu ajutorul jocului. Pe parcursul jocului, il poti invata cuvinte noi, complexe, sau cuvinte compuse. Jocurile se pot juca si afara, in natura.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>