Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Jocuri creative » Invatam animalele si ne dezvoltam vocabularul!
Invatam animalele si ne dezvoltam vocabularul!

Invatam animalele si ne dezvoltam vocabularul!

Varsta prescolara reprezinta una dintre cele mai importante etape din viata unui copil si a parintilor lui. Cel mic a invatat deja sa vorbeasca, este curios si are chef de joaca. Cum ii putem satisface curiozitatile intr-un mod util si educativ? Prin jocurile de cuvinte! Sa invatam animalele!

Este imposibil ca intr-o casa cu copii sa nu existe animale de plus, de plastic etc. Deja, micutul vostru stie cum se numesc si cum comunica ele insa, sigur nu stiu cum se hranesc, care este mediul lor de viata, care sunt animale salbatice sau animale domestice. Este momentul sa-l inveti!

Cum se joaca!
Jocul poate fi jucat cu toata familia. Este important sa tii cont de varsta copiiilor implicati in joc, pentru a nu-i suprasolicita.

Animale domestice!
Pune-ti copilul sa-ti dea exemple de animale domestice si sa ti le arate printre jucariile sale. Roaga-l sa-ti caracterizeze fiecare animal in parte, oferindu-ti detalii referitoare la numarul de picioare, la coada, la aspect, culoare etc. Intreaba-l ce mananca fiecare animal in parte si completeaza-l atunci cand uita un amanunt.

Dupa ce ati recapitulat impreuna animalele si ati oferit detalii despre fiecare, pune-l sa gaseasca asemanari si deosebiri intre animale, accentuand faptul ca, toate sunt animale domestice!

Animale salbatice!
Continua jocul cu lista animalelor salbatice. Daca nu cunoaste diferenta inca, nu-l certa, spune-i tu care este aceasta. Caracterizati fiecare animal salbatic, vorbind despre blana, picioare, hrana, despre mediul de viata. Gasiti apoi diferentele intre animale si asemenarile.

Puzzeluri cu animale!
Extrem de utile si placute sunt si puzzelurile cu animale. Aceste jocuri sunt adaptate fiecarei varste in parte. Opteaza pentru un astfel de joc pentru copilul tau si invatati impreuna, intr-un mod placut, lumea animalelor!

Important! Fiecare parinte isi cunoaste copilul cel mai bine. Nu insista cu detaliile daca cel mic este plictisit si nu mai are rabdare. De asemenea, alege doar informatiile potrivite varstei sale, fara sa incerci sa-i suprasoliciti atentia! Nu-l certa daca a gresit!


Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>