Duminica , 17 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » Noutati » Indemnizatia de crestere a copilului creste!
Indemnizatia de crestere a copilului creste!

Indemnizatia de crestere a copilului creste!

Iata vesti bune si pentru mamici. Dupa o lunga perioada de controverse si dezamagiri pentru mamici si pentru viitoarele mamici, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 124/2011, pentru majorarea indemnizatiei de crestere a copilului la 85%.

La ora actuala, mamicile aflate in concediu de crestere copil pentru un an, beneficiaza de o indemnizatie de 75% din veniturile nete din ultimele 12 luni de zile. Mamicile care au optat pentru doi ani de concediu de crestere copil beneficiaza de maxim 1.200 ron lunar. Noua lege propune ca indemnizatia pentru concediul de crestere al copilului sa creasca la 85%. Astfel, de la 1 octombrie 2012, mamicile pot opta pentru a sta in concediu de crestere copil de un an cu o indemnizatie de 85% din veniturile nete din ultimele 12 luni, suma fiind minim 600 ron si maxim 3.400 ron. Daca mamicile vor sa stea acasa doi ani, acestea vor primi de la stat tot 85% din veniturile nete realizate in ultimul an, suma neputand fi mai mica de 600 ron si maxim 1.200 ron.

De asemenea, proiectul prevede si renuntarea la conditionarea acordarii indemnizatiei doar primilor 3 copii.

Proiectul de lege este deja un succes deoarece toti liderii din parlamant si-au anuntat votul favorabil.

Si totusi, cei 10% acordati pentru indemnizatia de crestere a unui copil, nu rezolva toate problemele financiare ale unor parinti!

 

 

Un comentariu

  1. Primul lucru bun pe care il face guvernul Ponta!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>