Duminica , 17 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » recomandam! » Importanta acizilor grasi omega 3 in dezvoltarea copiilor
Importanta acizilor grasi omega 3 in dezvoltarea copiilor

Importanta acizilor grasi omega 3 in dezvoltarea copiilor

Acizii grasi omega-3 sunt esentiali in alimentatia copiilor si adultilor. Recunoscuti pentru numeroasele lor beneficii, acestia au un rol foarte important in dezvoltarea copiilor, in functionarea creierului, fiind recomandat consumul lor de minim doua ori pe saptamana.

Somon Unde se gasesc acizii grasi omega-3
Acizii grasi omega-3 se gasesc, in general, in anumite soiuri de peste. Somonul si tonul sunt doua tipuri de peste foarte cunoscute si foarte bogate in omega-3. Atat somonul cat si tonul pot fi consumate de copii fara probleme, inca de la varsta diversificarii, sub diferite preparate sanatoase.
Omega-3 se gasesc si in fructele de mare sau in nuci si seminte. Semintele de in sunt extrem de bogate in acizii grasi omega-3 si acestea pot fi consumate in diferite preparate (precum salatele) sau in compozitia painii de casa. Nucile sunt ideale pentru gustarile copiilor din timpul zilei.

Beneficiile acizilor in dezvoltarea copiilor
In ceea ce priveste dezvoltarea copiilor, acizii grasi omega-3 ajuta la dezvoltarea creierului micutilor, la dezvoltarea memoriei si la pastrarea unui tonus de viata armonios. Altfel spus, daca iti doresti ca micutul tau sa faca fata cu brio la scoala, introdu in alimentatia lui acizii grasi omega-3. Il vei ajuta sa aibe o memorie foarte buna.
Alte efecte benefice datorate consumului de acizi omega-3 constau in reducerea riscului aparitiiei bolilor cardiovasculare, a cancerului sau a artritei. De asemenea, anemia, starile de slabiciune ale organismului, dispozitia mai putin buna, toate pot fi combatute prin introducerea acizilor grasi omega-3 in alimentatia zilnica.

In cazul copiilor si adolescentilor, acizii grasi omega-3 ofera o buna posibilitate de concentrare si memorare in timpul examenelor sau perioadelor stresante, in timpul episoadelor de raceala.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>