Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Jocuri creative » Iata cum poti dezvolta inteligenta unui scolar!
Iata cum poti dezvolta inteligenta unui scolar!

Iata cum poti dezvolta inteligenta unui scolar!

Toti scolarii, atunci cand vine vorba de facut teme si invatat, au chef de joaca, le este foame, le este sete, ii doare burtica si lista poate continua la nesfarsit… Parintii se enerveaza, ii cearta, ii pedepsesc. Iata o scena tipica pentru majoritatea familiilor care au copii in clasele primare.

In teorie suntem cei mai buni. Stim ca nu rezolvam nimic cu nervii si cu bataia, ba chiar agravam situatia, ne stresam copilul facandu-l sa urasca scoala. Noi va propunem astazi cateva moduri distractive de a invata copilul dumneavoastra. Este vorba de cateva jocuri pentru care puteti cumpara si mici premii. Urmand exemplele de mai jos, copilul dumneavoastra va invata notiunile cu usurinta iar dumneavoastra va veti consolida relatia de parinte-copil.

Exercitii pentru clasa 0 si clasa I

1. Alegeti un cuvant care sa semnifice un obiect din casa si „alintandu-l” formati numeroase diminutive. Copilul isi va dezvolta gandirea si creativitatea. Jocul se poate juca in orice incapere a casei, la orice ora.
Ex.: floare: floricica, floricea, florisoara.

2. Alegeti un obiect si gasiti cat mai multe caracteristici ale acestuia. Acest joc stimuleaza fluiditatea si flexibilitatea verbala. Jocul poate fi practicat oricand, in orice loc. Puteti face chiar concursuri intre copiii dumneavoastra pe aceasta tema.
Ex: birou: este din lemn, de culoare maro, este inalt, mare, are margini negre, are rotite.

3. Alegeti un animal sau o pasare si cereti-le copiilor sa spuna cat mai multe actiuni pe care le face animalul/pasarea respectiva. Jocul dezvolta originalitatea si creativitatea copiilor. Este foarte util pentru imbogatirea vocabularului.
Ex: caine: musca, latra, mananca, maraie, se joaca, ataca etc…

4. Alegeti doua cuvinte si puneti copilul sa formeze propozitii scurte cu ambele cuvinte. Jocul dezvolta capacitatea de a face asocieri si creativitatea.
Ex: minge si scolar: Scolarul se joaca cu mingea. Mingea este la scolar. Scolarul  nu vrea sa dea mingea. Scolarul  a primit in dar o minge. Etc.

5. Alegeti o litera si puneti copilul sa va spuna cuvinte, pe grupe diferite, care sa inceapa cu litera respectiva.
Ex: Litera B
Animale: bou, bivol, bizon.
Nume: Bogdan, Bobi, Bianca.
Fructe: banana, bama.

6. Alegeti o litera si formati propozitii care sa inceapa cu ea. Jocul dezvolta gandirea, vocabularul si imaginatia.
Ex.: Litera D
Dan merge la scoala.
Din tufis a sarit o pisica.
Danseaza in fiecare seara.
Dorul de mama este foarte mare.

Mult succes!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>