Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Editorial » Este bine sa oferim atentii cadrelor didactice?

Este bine sa oferim atentii cadrelor didactice?

Adina Maria Lazar - Redactor-sef PHILBOX

Adina Maria Lazar – Redactor-sef PHILBOX

Cazul invatatoarei Dana Blandu, de la scoala nr. 10 din Capitala, este deja foarte cunoscut. In urma inregistrarii aparute, prin care Dana Blandu cerea bani parintilor elevilor sai, reprezentantii Ministerului Educatiei au hotarat sa-i desfaca contractul de munca, invatatoarea pierzandu-si titulatura si dreptul de a mai preda vreodata ca titular. Acest caz m-a facut sa ma intreb daca este bine sa mai oferim atentii cadrelor didactice.

Se stie de cand lumea ca toti elevii ofera doamnelor invatatoare, educatoarelor sau profesorilor, atentii cu ocazia anumitor zile din an. Imi amintesc ca si eu mergeam cu bratul plin de flori de 1 si 8 martie, ca la sfarsit de an strangeam bani sa oferim atentii profesorilor. Pe vremea aceea ofeream flori si atentii profesorilor deoarece asa faceau toti copiii. Nu puteam tocmai eu sa nu ofer!
Astazi, cand am copii si cadre didactice in familie, inteleg de ce ofeream si de ce voi continua sa ofer, prin copiii mei, atentii cadrelor didactice. Si sa va spun de ce am ales aceasta varianta!

O educatoare castiga aproximativ 800 de ron intr-o gradinita de stat si are grija de 10-15 copii. Ea are rabdare cu fiecare in parte. Ii invata poezii, cantece, ii asculta si le indruma evolutia. Cred ca merita atentii din partea parintilor deoarece este ca o a doua mama pentru copiii nostri.

O invatatoare castiga aproximativ aceeasi suma si are rolul de a ne invata copiii sa citeasca, sa scrie, sa socoteasca. O invatatoare ne educa copilul asa cum doar un cadru didactic o poate face. Si cred ca merita o atentie din partea noastra.

Profesorii sunt mai mult decat atat. Ei sunt mentori pentru copiii nostri. Ei trebuie sa-i asculte si sa-i inteleaga indiferent de varsta pe care o au, de problemele si datoriile pe care le intampina in familie. Si chiar daca, de foarte multe ori, elevi sunt mult mai bine imbracati si mancati decat dascalul lor, acestia trebuie sa-si respecte elevul dincolo de aceste aspecte. Si trebuie sa recunoastem faptul ca exista dascali care, de multe ori, au un rol mult mai important in viata unui copil decat il au parintii copilului.

Acestea sunt argumentele pentru care eu ofer si voi oferi cu mare drag atentii cadrelor didactice. Acestea sunt argumentele pentru care respect si voi respecta cadrele didactice.

Nu vreau sa intelegeti ca aprob profesorii ca Dana Blandu, care cer bani de la parintii elevilor. Exclus acest aspect! Este de neconceput ca un profesor, indiferent cat de mic este salariul sau, sa ceara bani elevilor. Vreau doar sa intelegeti ca nu toti profesorii sunt asa. Nu trebuie sa generalizam. Nu trebuie sa uitam ca scoala si dascalii au un cuvant major de spus in viitorul copiilor nostri si in viitorul nostru! Si pentru acest lucru ei merita tot respectul cuvenit.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>