Duminica , 17 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » Educatie » Dialog mama si fiica in metrou! Iti vine sa crezi?
Dialog mama si fiica in metrou! Iti vine sa crezi?

Dialog mama si fiica in metrou! Iti vine sa crezi?

Ieri am mers la serviciu cu metroul. Imi place sa merg cu mijloacele de transport in comun deoarece vad si aud foarte multe lucruri. Unele ma uimesc, altele ma irita, altele ma revolta. O sa reproduc un dialog intre mama si fiica, o discutie care a avut loc la orele 8.00 dimineata, in metrou, si care m-a revoltat.

- Ce-ai patit? Iti este rau? isi intreaba mama fiica.
- Nu, nu-mi este! bolboroseste pustoaica de 13-14 ani imbufnata.
- Ba da, ai ceva ca te cunosc foarte bine. Stiu eu ce ai. Ti-am spus ca nu trebuia sa-ti cumperi tenisi ca o sa-ti fie frig. Eu ti-am dat bani de cizme, nu de tenisi. Poftim ce porcarii ti-ai cumparat tu.
- Da, mama, n-am gasit cizme. Am cautat si nu mi-am gasit.
- Ei nu ti-ai gasit. D’alea de care ai avut tu anul trecut. Ca erau frumoase. Tu nu te gandesti ca vine iarna. Ti-ai luat porcariile astea care nici macar nu sunt din piele. Ti-am spus sa-ti iei si tu niste cizme mai frumoase, sa mearga si ele cu o fusta scurta. Gata, trebuia sa termin cu tine. Iti luai cizme si scapam iarna asta acu trebuie iar sa-ti dau bani sa-ti cauti cizme. Da nu-ti mai dau niciun ban pentru ca de 5 ani ma chinui sa-mi iau masina aia. E visul meu si din cauza ta am uitat de el. Tu si taica’tu cheltuiti mereu, numai pe prostii…

Fata se simtea jenata si nu mai bolborosea nimic. La un moment dat o intreba pe mama ei.

- Ce statie urmeaza?
- Romana.
- A, trebuie sa cobor. Imi dai si mie o tigare, te rog?

Si mama sa, si-a scos pachetul din geanta si i-a dat o tigare.

Am ramas dezgustata de dialogul, de gandirea, de relatia dintre mama si fiica. M-a revoltat faptul ca mama i-a dat copilului – caci era un copil de 13-14 ani maxim – o tigare. Ma intreb cati parinti sunt asa, in Romania?
Tie cum ti s-a parut dialogul dintre mama si fiica?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>