Sambata , 20 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » recomandam! » De ce mint copiii?
De ce mint copiii?

De ce mint copiii?

Minciuna este un mod prin care copiii se exprima, uneori, din diferite motive. Desi ei nu stiu cat de grave sunt minciunile, noi, parintii, trebuie sa-i atentionam si sa-i avertizam, sa-i dezobisnuim de aceste obiceiuri. Insa, inainte sa rezolvam efectele, haideti sa aflam impreuna de ce mint copiii?

De ce mint copiii?

Copiii mint pentru ca le este rusine
Copiii mint atunci cand sunt stanjeniti in legatura cu un subiect anume. Daca mint in legatura cu parintii lor, cu familia lor, inseamna ca se simt stanjeniti de modul in care traiesc. Si atunci inventeaza intamplari, vacante, evenimente fascinante petrecute impreuna cu familia lor. Acesti copilasi se simt inferiori si sunt timizi.
Ca parinte, il poti ajuta discutand cu el si explicandu-i ca valoarea unei persoane nu se datoreaza unui job sau unei locuinte mari. Copilul va intelege ca oamenii sunt egali, indiferent de conditia sociala.

Copiii mint atunci cand doresc sa ascunda o nazbatie
Un borcan de dulceata spart, o bomboana disparuta sau pur si simplu alta nazbatie facuta de copilul dvs. va fi acoperita de o mica minciuna. Teama de a va spune adevarul si de a recunoaste este foarte des intalnita la copii.
In astfel de situatii, cand stiti clar ca cel mic minte pentru a acoperi o nazbatie, nu trebuie decat sa discutati cu el si sa-i spuneti ca greseala este pe jumatate iertata atunci cand este recunoscuta. Copilul va intelege ca este suficient sa recunosti ca ai gresit si sa-ti ceri scuze. Asa este cel mai corect si cel mai frumos.

Copilul minte atunci cand crede ca si-a dezamagit parintii
In general, parintii aspri, le transmit copiilor un sentiment de nesiguranta. Acesta conduce catre minciuni din partea copiilor carora le este teama sa nu-si dezamageasca parintii.
In astfel de cazuri, trebuie sa intelegeti ca intre dvs. si copil a fost creata o bariera destul de greu de trecut. Atitudinea dvs. trebuie schimbata. Discutati cu cel mic si spuneti-i ca indiferent de situatie, dragostea dvs. pentru el nu se va schimba niciodata.

Copiii mint atunci cand se simt nesiguri
Atunci cand un copil recurge la minciuni repetate, in care el este eroul principal, inseamna ca acesta se simte nesigur si doreste sa atraga atentia. Nu este sigur de dragostea dvs., de importanta pe care o are in mijlocul familiei, in cercul de prieteni, la scoala.
Acest gen de situatii se pot rezolva prin discutii sincere prin care copilul trebuie sa inteleaga ca minciuna nu ii va aduce prieteni sau dragoste. Din contra! Minciuna nu va face decat ca cei din jur sa se instraineze de el. Cea mai buna modalitate de a avea prieteni de calitate, este sinceritatea.
De asemenea, acest gen de minciuni pot fi descurajate de parinti daca acestia ignora pur si simplu fanteziile spuse de copil. Micutul va intelege ca minciuna nu foloseste la nimic bun.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>