Sambata , 20 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Editorial » De 8 Martie mai aproape de mama!

De 8 Martie mai aproape de mama!

Adina Maria Lazar - Redactor-sef PHILBOX

Adina Maria Lazar – Redactor-sef PHILBOX

Mai sunt doar cateva zile si vom sarbatori ziua de 8 Martie – Ziua Femeii si Ziua Mamei. Anul acesta m-am simtit pentru prima oara mama si femeie. Aseara, fiul meu mi-a daruit primul martisor facut de el, la atelierul de la gradinita. Si este cel mai frumos si cel mai pretios martisor din lume :-)  !

Si pentru ca am simtit cu adevarat ca sunt mama, m-am gandit instantaneu la mama. Cu mama, draga de ea, ultima oara am avut o discutie mai aprinsa la telefon. In ultimul timp avem numai discutii aprinse la telefon si contraziceri. Ea este cea care le stie pe toate iar eu, pentru ea, sunt inca copilul rebel din adolescenta.

Niciodata nu am ascultat-o si nici acum nu vreau sa ii ascult sfaturile. Din cauza asta (crede ea) copilul meu a stat mai mult racit in aceasta iarna. Nu l-am imbracat corespunzator (adica infofolit peste masura), l-am lasat sa se tarasca pe parchet, sa mearga fara papuci de casa si il spal prea des la par. – cam asa gandeste mama.

Mama, a imbatranit si nu realizeaza ca traim alte timpuri. Eu ma documentez zilnic de la specialisti in privinta cresterii si educarii copiilor mei iar ea vrea sa-i cresc ca acum 30 de ani. Mama, mereu tafnoasa ca nu o ascult si mereu bagacioasa ca ea stie mai bine… – cam asa gandesc eu.

Conflictul dintre generatii ne urmareste si pe noi…

In ciuda acestor discutii este imposibil sa nu ne iubim si sa nu ne sunam aproape zilnic. Si pentru ca aseara am primit primul dar de la fiul meu, mi-am adus aminte ca eu – in ultimii ani – nu i-am mai oferit mamei nimic de Martisor sau de 8 Martie. Distanta, jobul meu solicitant, copiii mici m-au facut sa uit sa-i ofer mamei un cadou sincer si sa-i spun un „Te iubesc, mama!” de 8 Martie.

Insa, din acest an, am decis sa schimb acest aspect. Si anul acesta voi petrece ziua de 8 Martie impreuna cu mama. N-am mai vizitat-o demult si vreau sa-i fac o surpriza. Va rog sa nu-i spuneti nimic :-) !

 La Multi Ani, mamico!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>