Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Educatie » Cum gestionam crizele de plans ale copilului din public
Cum gestionam crizele de plans ale copilului din public

Cum gestionam crizele de plans ale copilului din public

Nu cred ca exista copil care sa nu se fi tavalit macar odata intr-un supermarket, in fata unui raft cu jucarii sau dulciuri. Crize de plans, suspine, lacrimi … iti vine sa intri in pamant de rusine. Cum trebuie sa procedezi?

In primul rand trebuie sa stii ca toti copiii fac astfel de crize la o anumita varsta. Nu trebuie sa-ti fie rusine si nici sa te intereseze ce spun cei din jurul tau. Singurul caruia trebuie sa-i acorzi atentie, in aceste momente, este copilul tau. De asemenea, trebuie sa fii constienta ca cel mic nu este constient de faptul ca nu este bine ce face. El pur si simplu vrea ceva si nu stie de ce nu poate avea acel ceva. Chiar daca dvs. ii veti explica de ce nu are voie/de ce nu se poate sa ii cumparati acel “ceva”, copilul nu va intelege. Cel mai bine este sa va pregatiti cu mult calm si sa urmati sfaturile de mai jos!

  1. Daca trebuie sa va luati si copilul la cumparaturi, trebuie sa programati activitatea atunci cand copilul este odihnit si mancat. Un copil odihnit si satul va avea mai multa rabdare si intelegere decat un copil obosit si infometat. Astfel, evitati sa mergeti la cumparaturi seara, dupa orele de la gradinita ale copilului.
  2. Faceti o lista clara de cumparaturi si mergeti exact la rafturile potrivite. Astfel, veti scurta durata timpului acordat cumparaturilor si veti evita sa alergati prin magazin, cu copilul dupa dvs.
  3. Evitati sa mergeti la rafturile cu jucarii sau dulciuri, locuri in care stiti ca cel mic isi pierde controlul. Evitand aceste zone, evitati si crizele de plans inutile.
  4. Daca totusi de intampla sa nu va intelegeti cu cel mic, trebuie sa faceti fata situatiei cu maturitate. Nu va enervati deoarece nu veti face altceva decat sa agravati situatia si frustrarile copilului. Incercati sa ii explicati cu calm ca nu se poate sa ii cumparati acea jucarie deoarece nu se afla in bugetul dvs., nu se afla pe lista de cumparaturi. Vorbiti-i calm, uitandu-va in ochii lui. Daca nu reusiti sa il calmati, luati-l in brate si parasiti magazinul.
  5. Pentru a-i distrage atentia de la astfel de situatii, este bine sa-i dati si copilului dvs. o sarcina. Mai exact, il puteti lasa pe el sa aleaga fructele pe care le veti cumpara. Daca doriti sa-i luati o jucarie, mergeti la raftul pentru varsta lui si lasati-l pe el sa-si aleaga jucaria preferata. Pana la urma, trebuie sa faca si el ceva!

Cel mai important lucru, in astfel de situatii, este atitudinea voastra. Indiferent de situatie si de criza de plans a copilului, dvs. trebuie sa fiti ferm pe pozitie. Copilul va intelege, in timp, ca parintii sunt cei care iau astfel de decizii. Mult succes!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>