Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Educatie » Cum facem temele de acasa cat mai distractive?
Cum facem temele de acasa cat mai distractive?

Cum facem temele de acasa cat mai distractive?

In general, pentru copii, temele de acasa sunt o corvoada. Sunt rari copiii care isi fac cu drag temele, care scriu compuneri fara ajutorul parintilor si lucreaza exercitii suplimentare la matematica. In general, cei mici se gandesc doar la joaca si distractie. Si nu sunt de condamnat pentru ca … sunt doar copii. Cum facem, insa, sa ne convingem copiii sa-si face temele cu seriozitate si placere? Iata ce sfaturi va oferim noi!

teme pentru acasa1. In primul rand, copilul trebuie sa inteleaga importanta temelor pentru acasa. Acesta trebuie sa inteleaga ca nu este suficient ceea ce se intampla in clasa si ca trebuie sa lucreze suplimentar, acasa. Copilul isi va imbogati cultura, va invata lucruri utile, rezolvand temele pentru acasa.

2. Explica-i copilului de ce trebuie sa invete. Potrivit proverbului “Ai carte/Ai parte”, oamenii sunt mult mai fericiti daca stiu anumite lucruri in viata. Lipsa cunostintelor nu iti este de ajutor atunci cand ai o problema de orice natura. Spune-i copilului ca el nu s-ar putea bucura de magia unei povesti cu eroi daca nu ar sti sa citeasca.

3. In primele luni de scoala, mai ales in clasa I, parintii trebuie sa stea alaturi de copil atunci cand acesta isi face tema pentru acasa. Daca cel mic intelege totul inca de la inceput, restul anului scolar va fi mult mai usor pentru el. O baza solida de informatii va sustine cu usurinta “constructia” viitoare de cunostinte.

4. Nu amesteca programul de joaca cu cel de teme. Discuta cu copilul tau si spune-i ca abia dupa ce isi va termina toate temele de facut, abia atunci se va putea juca. Evident, te vei lupta cu nerabdarea lui de a termina cat mai repede. Fii alaturi de el si spune-i ca este in defavoarea lui o tema incompleta.

5. Pentru a nu exista probleme in timpul orelor de lucru si pentru a-i usura programul copilului, incepeti mereu cu cele mai grele teme, cele care necesita cea mai mare concentrare si rabdare. Copiii obosesc destul de repede si nu va fi deloc eficient sa-l puneti sa faca compuneri dupa 2 ore de lucru intens.

6. Deseori, lectiile din manualele scolare nu atrag atat de mult copiii. Insa, acasa, tu iti poti atrage copilul cu ajutorul documentarelor, al filmelor, al povestilor sau al cartilor. Daca lectia de istorie pare grea si plictisitoare, un documentar pe tema respectiva va atrage copilul si il va ajuta sa inteleaga mult mai bine evenimentele.

7. Gaseste mereu solutii care sa-l ajute pe copilul tau sa lucreze din placere. Asociaza exercitiile de la matematica cu diferite jocuri, compunerile si lectiile de la limba romana cu povesti, cantece si poezii. Doar asa ii vei putea transmite copilului tau dragostea fata de cultura si placere pentru temele de acasa.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>