Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Noutati » Cord Blood Center Medical a eliberat o noua grefa de celule stem, folosita pentru salvarea unei vieti
Cord Blood Center Medical a eliberat o noua grefa de celule stem, folosita pentru salvarea unei vieti

Cord Blood Center Medical a eliberat o noua grefa de celule stem, folosita pentru salvarea unei vieti

Bucuresti, 17 decembrie 2013: Cord Blood Center Medical a eliberat o noua grefa de celule stem, care va fi utilizata pentru un copil în vârsta de 3 ani. Baietelul sufera de leucemie Burkitt, o boala grava si rara în Europa. În acest moment, transplantul de celule stem reprezinta singura sansa la supravietuire a micutului.

teama de a fi parinteGrefa eliberata recent sta sub semnul unei duble premiere pentru Cord Blood Center Medical. Prima consta în faptul ca va fi utilizata într-un stat al Uniunii Europene, mai exact în Franta, unde parintii români au ales sa-l trateze pe copilul lor bolnav. Cea de-a doua premiera o reprezinta însasi boala pentru tratarea careia este eliberata grefa de celule stem. Leucemia Burkitt este o afectiune din categoria indicatiilor standard ale unui transplant de celule stem hematoformatoare. Astfel, medicii francezi au considerat ca singurul tratament cu potential de salvare a vietii copilului afectat de aceasta boala este transplantul cu grefa proprie de sânge placentar. Datorita deciziei parintilor baietelului de a recolta celule stem la nasterea acestuia,  micutului i se va oferi astfel o sansa la viata.

Întreaga activitate de  pregatire si  stocare a  grefei desfasurata de catre CBC Medical respecta normele legislative europene si standardele în domeniul bankingului de sânge placentar. În conditiile în care legislatia franceza in domeniul transplantului este una extrem de riguroasa, aceasta activitate a fost supusa unei verificari atente si doar in urma validarii ei s-a emis autorizatia speciala de import a grefei de catre Agentia Nationala de Securitate a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale din Franta.

Severitatea cazului a impus ca organizarea eliberarii si a transportului grefei la spitalul din Franta unde se afla micutul sa se realizeze în regim de urgenta (în mai putin de 24 de ore de la momentul primirii solicitarii oficiale din partea centrului de transplant).
Din momentul solicitarii de eliberare a grefei de transplant, Cord Blood Center Medical a fost alaturi de familie, oferindu-i consultanta de specialitate atât pe parcursul stabilirii diagnosticului, cât si a desfasurarii tratamentului. Totodata, a fost preluata  comunicarea cu centrul medical imediat dupa stabilirea indicatiei de transplant.
Grefa folosita în cazul copilului din Franta este a doua grefa eliberata de Cord Blood Center în decursul acestui an, prima fiind utilizata în martie 2013 în cazul lui Alex, baietelul bolnav de paralizie cerebrala.

Despre banca de celule stem Cord Blood Center Medical
Cord Blood Center Group este cea de-a doua mare banca europeana de celule stem din cordonul ombilical, unde parintii a peste 120.000 de copii au stocat sânge din cordonul ombilical. Expertii CBC Group au cooperat pentru utilizarea în scop medical a 40 de unitati de sânge ombilical, care au fost utilizate pentru tratarea de copii si adulti, atât în transplanturi fraternale, cât si în cazul pacientilor neînruditi. Calitatea grefelor de transplant procesate de catre specialistii grupului international CBC a fost recunoscuta si acceptata în centre de transplant din întreaga lume, de exemplu din SUA, Germania, Marea Britanie, Franta, Olanda, Australia, Brazilia, Israel etc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>