Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » recomandam! » Copilul tau este dependent de televizor? Iata cum il poti ajuta!
Copilul tau este dependent de televizor? Iata cum il poti ajuta!

Copilul tau este dependent de televizor? Iata cum il poti ajuta!

In ziua de astazi, copiii prefera sa-si petreaca majoritatea timpului in fata televizoarelor si a calculatoarelor. Zecile de posturi TV, de emisiuni de divertisment si filme atrag ca un magnet copiii in formare. Si cum acestia sunt extrem de usor de influentat, parintii trebuie sa urmareasca cu mare atentie cat timp isi petrec copiii lor in fata televizoarelor si ce emisiuni urmaresc. Pentru ca la dependenta de televizor se ajunge foarte repede, noi va oferim cateva sfaturi pentru a evita ca micutul dvs. sa devina dependent de micul ecran.

Cum ne dam seama daca copilul nostru este dependent de televizor

  • Un copil dependent de televizor are foarte putini prieteni. Acesta prefera sa stea in fata micului ecran decat sa stea in compania copiilor de aceeasi varsta.
  • Isi petrece foarte putin timp afara, in aer liber, in parc. Copiii dependenti de televizor nu ies in parc, nu merg la cinema, nu au activitati comune cu alti copii de varsta lor.
  • Cum ajung acasa de la scoala, cum se trezesc dimineata, aprind televizorul. Deseori, copiii dependenti de televizor uita sa manance, sa-si faca temele, uita sa-si indeplineasca atributiile pe care le au.
  • Majoritatea copiilor dependenti de televizor rad si se simt bine doar atunci cand privesc la televizor. In restul timpului par lipsiti de viata si sunt dezinteresati de alte aspecte.
  • Un copil dependent de televizor are note slabe la scoala, isi face temele repede, superficial.

Cum procedam?
Cel mai important lucru pentru ca un copil sa nu devina dependent de televizor este acela ca parintii lui sa previna acest aspect. Copiii trebuie sa aibe activitati in aer liber, in familie, sa acorde importanta scolii, lecturii, socializarii. Pentru a evita astfel de situatii, parintii trebuie sa organizeze timpul liber al copilului in functie de alte aspecte. Vizitele la muzeu, piesele de teatru, filmele la cinema, cursurile de muzica, pictura, modelajul sau sporturile reusesc sa tina departe un copil de televizor. De asemenea, la fel de important este si timpul petrecut in familie. Serile de joc, pregatirea cinei in familie, excursiile sau pur si simplu plimbarile in aer liber, ajuta copiii sa creasca sanatosi, sa se dezvolte frumos, fara sa devina dependenti de televizor, calculator, de lumea virtuala. Totul depinde doar de tine!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>