Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » recomandam! » Ce sport sa aleg pentru copilul meu?
Ce sport sa aleg pentru copilul meu?

Ce sport sa aleg pentru copilul meu?

Inca putin si vine primavara! Acesta este momentul in care dvs. trebuie sa decideti cum isi va petrece copilul timpul liber. Daca in perioada de iarna si-l petrecea la desene animate si la calculator, primavara trebuie sa-l convingeti sa-si schimbe programul. Este imposibil ca cel mic sa nu doreasca sa stea cat mai mult timp afara, alaturi de copii de varsta lui. Nu este foarte incantat? Mituiti-l cu un sport care sa-l ajute sa se dezvolte frumos, sa-si faca prieteni noi si sa-si consume energia.

Astazi discutam despre sporturi. Ce sport sa aleg pentru copilul meu, in functie de temperamentul lui?

Daca micutul tau este un copil timid, pentru el sunt recomandate judo-ul, scrima sau echitatia. Judo-ul, scrima si echitatia iti vor invata copilul sa-si invinga temerile, sa isi controleze reactiile, sa se concentreze mult mai bine, sa-si dezvolte simtul analitic.

In cazul in care copilul tau duce lipsa de concentrare, tirul, arcul sau goful sunt trei variante de sporturi ideale. Ele iti vor ajuta copilul sa se concentreze si sa se coordoneze mult mai bine.

Un copil plin de energie, nelinistit si neastamparat are nevoie de baschet, fotbal sau hochei. Aceste sporturi clar vor scoate toata energia din copilul dvs. In plus, acestia vor invata sa lucreze in echipa, sa respecte reguli, sa fie disciplinati, sa-si foloseasca forta in alt mod. Pentru copiii plinuti, toate cele 3 sporturi ii vor ajuta sa slabeasca.

Copiii agitati si nervosi sunt invitati sa mearga la sporturi precum karate, inotul sau polo pe apa. Aceste sporturi ii vor invata sa-i respecte pe cei din jur, sa se controleze, sa se relaxeze si sa se dezvolte armonios.

Tenisul, gimnastica, patinajul sau dansul sunt sporturi ideale pentru copiii perseverenti si constiinciosi. Aceste sporturi ii vor ajuta sa se dezvolte armonios si sa se mentina in forma maxima.

Nu uitati ca inainte de a va inscrie copilul la un sport, trebuie sa-l intrebati si pe el ce prefera. Discutati deschis, dati-i detalii despre sportul respectiv, spuneti-i ce program va avea si cum se va dezvolta in urma practicarii acelui sport. In cazul in care copilul se razgandeste dupa primele cursuri, nu trebuie sa insistati. Incercati alt sport.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>