Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » recomandam! » Ce faci cand copilul nu te asculta? 4 Trucuri care au succes!
Ce faci cand copilul nu te asculta? 4 Trucuri care au succes!

Ce faci cand copilul nu te asculta? 4 Trucuri care au succes!

Copilul tau nu te asculta. Nimic nou sub soare deoarece niciun copil nu-si asculta parintii. Sau, ca sa nu suparam pe nimeni, foarte multi copii nu-si asculta parintii. Daca in primii ani de viata copiii se impun din dorinta de a-si contura personalitatea si din dorinta de a-ti testa limitele, atunci cand sunt mai mari, acestia nu-si asculta parintii din orgoliu din dorinta de afirmare, de a atrage atentia de a se impune. Pentru ambele cazuri, exista cateva variante care te pot ajuta sa-ti convingi copilul sa te asculte si sa indeplineasca cererile tale fara probleme.

Recompenseaza-l
Orice situatie se schimba atunci cand este vorba de un premiu, o recompensa la mijloc. Una este sa-i spui copiluluiDaca nu faci asa vei fi pedepsit!” si alta este sa-i spui “Daca faci asa te las diseara in parc cu prietenii.”. Pentru ca nu se poate altfel la anumite varste, poti incerca acest gen de recompensa cu copilul tau. Astfel, daca isi va face curat in camera va primi un scaun de birou nou. Daca isi va strange masa va putea sa-si aleaga singur desertul pentru a doua zi. Tipul recompenselor depind de varsta copilului, de ceea ce isi doreste si de posibilitatile dvs. Important este sa fiti ferm si sa-i oferiti recompensa dupa indeplinirea sarcinii.

Lauda-l
Copiii reactioneaza bine atunci cand fac ceva si sunt laudati apoi. Asa ca, nu uita sa-ti lauzi copilul dupa ce realizeaza singur ceva. Chiar daca treaba nu este perfecta, chiar daca timpul a fost mult mai lung, copilul a depus un efort, te-a ascultat si merita laudat imediat pentru ceea ce a facut.

Nu-i da ordine
Nimanui nu-i plac ordinele. Mai ales copiilor aflati in dezvoltare personala care vor sa fie independenti si pe propriile lor picioare. Asa ca, este momentul sa schimbi modul de abordare. Daca inainte ii spunea-i “Fa-ti temele!“, este momentul sa-i spui “Daca nu-ti faci temele in timp util, nu vei mai avea timp sa te plimbi cu bicicleta in seara asta!“. Abordeaza toate problemele in acest mod chiar si atunci cand este vorba de aranjatul hainelor, spalatul pe dinti, curatenia in casa, stransul jucariilor. Accentuind partea buna a lucrurilor, copilul te va asculta.

Ofera-i atentie
De cele mai multe ori, copiii nu-si asculta parintii tocmai din dorinta de a le atrage atentia cu ceva anume. Se simt neglijati si acesta este unul dintre modurile in care se pot exprima. Incearca sa-i oferi copilului tau cat mai multa atentie, sa-i oferi incredere in sine, sa-i spui ca-l iubesti. Transformandu-l in prietenul tau, puteti face multe lucruri impreuna, fara sa mai existe probleme legate de impotrivire.

Nu uita ca toate refuzurile unui copil au la baza dorinta lui de afirmare. Ai rabdare si incearca sa te apropii de el, sa-i castigi increderea si prietenia.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>