Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Editorial » Cand este momentul potrivit pentru a face un copil?

Cand este momentul potrivit pentru a face un copil?

Adina Maria Lazar - Redactor-sef PHILBOX

Adina Maria Lazar – Redactor-sef PHILBOX

Am o multime de prietene. Unele sunt mame, altele nu au copii. Unele dintre ele sunt insarcinate cu al doilea copil. Eu am doi copii (2,6 luni si 5 luni). De fiecare data cand am ramas insarcinata m-am intrebat daca este momentul potrivit. Desi in ambele cazuri am crezut ca nu era momentul potrivit, iata ca acum am doi baieti minunati, fara de care nu as putea trai… Pentru ca exista foarte multe femei care se intreaba cand este momentul potrivit sa ramana insarcinate, m-am hotarat sa scriu acest material. Sa aflam impreuna cum stau lucrurile de fapt!

In ziua de astazi, lipsa sigurantei „ne ajuta” sa ne punem intrebari peste intrebari, ne face sa luam decizii pe care sa le regretam mai apoi, ne limiteaza la patratica pe care o avem deja. Uitam sa visam si sa vedem realitatea. Lipsa sigurantei este si un motiv pentru care femeile nu mai gasesc momentul potrivit pentru a deveni mame. Neajunsurile, grijile, ideea gresita pe care o avem despre cresterea si ingrijirea unui copil, teama…

Peste tot suntem bombardati cu idei gresite despre ceea ce inseamna sa ai un copil. Si, din pacate, majoritatea dintre noi credem in aceste idei. Ajungem sa asociem cresterea unui copil cu carucioare de sute de euro, cu haine de firma, cu leagane, tablete, jucarii fitoase. Cand, realitatea este exact alta! Un copil nu are nevoie de etichete. Un copil are nevoie de dragostea noastra, in primul rand. Iar dragostea pe care el ne-o ofera, la randul lui, ne va face sa gasim cele mai bune solutii.

Care este momentul potrivit pentru a face un copil? Depinde doar din ce punct de vedere privesti lucrurile. Daca le privesti din punct de vedere material, probabil ca iti vei refuza cel mai frumos lucru din lume, acela de a avea un copil. Te vei gandi ca aveti nevoie de o casa mai mare, ca trebuie sa-ti schimbi serviciul, ca nu aveti venituri suficient de mari… Daca privesti lucrurile in mod real, daca simti ca esti pregatita sa oferi dragoste infinita si sa primesti sentimente pure, atunci inseamna ca este momentul potrivit pentru a face un copil.

Intr-adevar, un copil implica o responsabilitate foarte mare. Insa prin responsabilitate nu trebuie sa intelegem doar aspectele materiale. In primii ani de viata, partea materiala nu este atat de importanta pentru un copil. Prin responsabilitate trebuie sa intelegi o viata sanatoasa, dragoste, educatie, sinceritate, modestie, bucurie.

Si daca esti insarcinata si simti ca nu este momentul potrivit, fa sa fie momentul potrivit! Nu te lasa dominata de aspectele trecatoare ale vietii. Separa lucrurile si alege ceea ce iti va aduce dragoste si vesnicie!

2 comentarii

  1. Felicitari! Doi baieti superbi :) . Copiii sunt o minune pentru noi. Pacat ca multi cautam altceva in viata……

  2. La mine, dupa cum stii, momentul potrivit a fost ales de cel de sus… daca era stric alegerea mea, clar momentul acela nu ar fi venit niciodata…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>