Duminica , 17 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » Educatie » Au inceput inscrierile in clasa pregatitoare!
Au inceput inscrierile in clasa pregatitoare!

Au inceput inscrierile in clasa pregatitoare!

Prima zi de inscrieri in clasa pregatitoare a inceput. Etapa va dura pana pe 22 aprilie 2013, parintii putandu-si inscrie copiii de luni pana vineri, intre orele 8.00 – 20.00 si in fiecare zi de sambata, intre orele 8.00-13.00. Pentru cazurile parintilor mult prea ocupati pentru a-si inscrie copiii direct in scoli, Ministerul Educatiei a pus la dispozitia parintilor si cereri on-line, pe site-ul Ministerului in cauza.

Daca sunt mai multi copii, atunci vom aloca mai multe clase in unitatile de invatamant, dar numai in limita spatiului disponibil. Vreau sa-i asigur pe parinti ca toti copiii vor fi cuprinsi in scoala, iar pentru ca inscrierea sa decurga cat mai usor fac precizarea ca aceasta poate fi facuta si on-line. Ii rog pe parinti sa nu se inghesuiasca marti, pentru ca avem trei saptamani la dispozitie, iar in acest interval nu se face reartizarea, ci numai inscrierea.” afirma Inspectorul General al Municipiului Bucuresti Constantin Traistaru.

Tot pentru a evita imbulzeala si panica, Inspectoratul a suplimentat anul acesta numarul de locuri in Bucuresti, pentru clasele pregatitoare, cu 1.250 de locuri. De asemenea, “In cazul in care vor fi parinti care vor dori o anumita scoala si daca nu vor fi locuri atunci vor fi cautate solutii prin dialog pentru inscrierea in alt nivel de invatamant. In general pentru situatii speciale si bine conturate potrivit legislatiei in vigoare – numarul de locuri la clasa ar putea fi suplimentat de la 25 la 28“, potrivit inspectorului.

A doua etapa a inscrierilor v avea loc in perioada 8-17 mai 2013. Despre inscrierea copiilor in clasa pregatitoare, parintii pot afla mai multe informatii atat de pe site-ul Ministerului Invatamantului cat si apeland numarul Telefonului Verde 0800816021.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>