Miercuri , 13 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » Jocuri creative » Jocuri cu asemanari si deosebiri!
Jocuri cu asemanari si deosebiri!

Jocuri cu asemanari si deosebiri!

Pentru a cunoaste si a intelege cat mai bine lumea inconjuratoare, un copil trebuie sa testeze, sa incerce, sa studieze ceea ce are in jurul sau, inca din primii ani de viata. Daca la inceputul vietii cunoaste cu ajutorul gurii, gustand din tot ceea ce prinde in manute, mai tarziu, acesta trebuie ajutat sa cunoasca cu ajutorul gandirii, al povestilor. Si pentru ca de aceste aspecte trebuie sa se ocupe parintii, iata ce jocuri va propunem noi!

Ud – uscat (8-9 luni)
Inca din primele luni de viata puteti sa stimulati simturile unui copil. Luati doua batiste dintre care una uda si una uscata. Lasati copilul sa atinga ambele batiste si sa simta diferenta dintre ele. Explicati-i care este diferenta!

Inchis-deschis (8-9 luni)
Apropiati-va de o usa sau de o fereasta, chiar si de un sertar, si jucati-va deschis – inchis. Explicati-i care este diferenta dintre cele doua aspecte.

Plin – gol (8-9 luni)
Luati un cos, o cutie, un sertar, un plic sau o punga de carton. Puneti jucarii in el, specificand ca obiectul este plin, iar apoi goliti-l spunandu-i copilului ca este gol. Puteti practica jocul si cu un pahar cu apa.

Sus – jos (8-9 luni)
Luati o jucarie si puneti-o pe canapea. Explicati-i ca jucaria este sus. Dati jucaria jos, pe parchet, si explicati-i copilului ca jucaria se afla jos. Practicati jocul si cu mainile sau cu alte obiecte din casa.

Dulce – sarat (peste 1 an)
Dati-i copilului sa guste alimente cu gusturi diferite. Explicati-i ca mierea si zaharul sunt dulci si sarea sau branza sunt sarate.

Tare – moale (peste 1 an)
Luati doua corpuri, unul moale si unul tare. De exemplu: o bucata de plastilina si o jucarie din plastic, tare. Explicati-i care este diferenta dintre cele doua, modeland-o pe prima dupa cum doriti.

Asemanari – deosebiri (peste 3-4 ani)
Daca cel mic vorbeste deja, puteti trece la un alt nivel. Luati doua jucarii diferite (una din plus si una din plastic) si rugati-l sa va spuna asemanarile si deosebirile dintre ele.
Puteti practica jocul si in privinta a doua personaje din poveste, in privinta a doua fructe sau a unui fruct si a unei legume.

Jocul „asemanari – deosebiri” poate fi jucat in orice loc si cu orice ocazie. Acesta il va ajuta pe copil sa inteleaga mediul inconjurator mai bine, sa cunoasca lucrurile din jur si sa faca diferenta intre ele. Imaginatia si creativitatea vor fi stimulate, de asemenea!

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>