Joi , 18 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Educatie » 5 idei pentru a-ti face copilul sa iubeasca scoala
5 idei pentru a-ti face copilul sa iubeasca scoala

5 idei pentru a-ti face copilul sa iubeasca scoala

Se spune ca asa cum incepe un copil primul an scolar, asa vacontinua si pe viitor. Altfel spus, daca iubeste scoala si ii place, va merge si va invata cu placere. Daca copilul percepe aceasta institutie ca fiind ceva greu, neplacut, ca pe o povara, nu-si va dori decat sa scape cat mai repede de ea. Iata de ce, noi parintii, trebuie sa le transmitem copiilor nostri idei pozitive despre scoala. Philbox.ro va prezinta 5 idei prin care va puteti convinge copilul sa iubeasca scoala.

  1. Vorbeste-i copilului tau despre scoala intr-un mod pozitiv. Spune-i ca la scoala va invata lucruri extrem de frumoase, ca isi va face colegi si prieteni. Povesteste-i cat de mult ti-a placut tie la scoala.
  2. Descoperiti impreuna manualele scolare prin joc. Rasfoieste impreuna cu scolarul tau noile manuale. Fii incantata de pozele si de lectiile din carti. Si copilul tau va fi curios sa le descopere!
  3. Recompenseaza-ti copilul atunci cand ia o nota buna la scoala. Cumpara-i cartea preferata, mergeti la film sau pur si simplu sarbatoriti in familie.
  4. Nu-l certa niciodata cand a luat o nota mica la scoala. Incearca sa afli care a fost problema, ce nu a inteles, ce s-a intamplat. Cearta si amenintarile nu-ti vor face copilul sa iubeasca scoala.
  5. Amenajeaza-i un colt de studiu personal, unde copilul sa invete cu placere. Agata-i o harta a lumii, fa-i un orar vesel, un loc de pus notitele, o veioza haioasa. Copilul se va bucura enorm de universul lui si va invata cu placere.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>