Sambata , 20 Ianuarie 2018
Noutati de ultima ora
Acasa » Editorial » 2014! Dorinte, asteptari, propuneri…

2014! Dorinte, asteptari, propuneri…

Adina Maria Lazar - Redactor-sef PHILBOX

Adina Maria Lazar – Redactor-sef PHILBOX

In fiecare noapte de Revelion, la 12.00 noaptea fix, obisnuim sa ne punem o dorinta. Este vorba de dorinta aceea secreta, de gandul acela care ne tot da batai de cap si care ne face sa credem ca daca ni s-ar indeplini, viata noastra ar fi mult mai frumoasa si mult mai linistita.

La fiecare dintre noi, lista nemultumirilor si a dorintelor este lunga. Parca niciodata nu avem suficient si parca niciodata nu ne ajunge ceea ce avem. Mereu gasim cate ceva care ne lipseste, care nu-i complet, ceva care ne-ar face fericiti… Pentru ca, evident, dorintele noastre au mare legatura cu fericirea noastra! (acesta este modul obisnuit de a gandi)
Insa, de cele mai multe ori, chiar daca ne indeplinim dorintele nu reusim sa fim fericiti si linistiti. Si asta se intampla din cauza faptului ca ne proiectam anumite idei, anumite asteptari, visam la ele si dupa ce le materializam ne dam seama ca nu sunt atat de importante pe cat ne imaginam noi ca sunt.
Asa ca, eu, am incetat sa-mi mai pun o dorinta in noaptea de Anul Nou!

Mi-am propus, insa, sa fac anumite lucruri in 2014. Daca ani la rand am alergat dupa indeplinirea unor dorinte care speram, credeam, ca ma vor duce pe culmile fericirii, iata ca am ajuns la punctul in care nu mai vreau sa-mi indeplinesc dorinte ci imi propun doar sa fac anumite lucruri.

Primul lucru pe care doresc sa-l fac in acest an este acela de a invata sa ma bucur de ceea ce am. Trebuie sa invat sa ma bucur de copiii mei, de fitele lor (tot mai multe si mai dese ?), de zambetul lor, de inocenta si toanele lor. Trebuie sa invat sa ma bucur de timpul pe care il petrec impreuna cu cei dragi (si din aceasta categorie faceti parte si dvs.). Timpul este, momentan, in favoarea mea.

In 2014, vreau sa invat sa spun mereu, fara sa-mi fie jena, ceea ce doresc, ceea ce gandesc, ceea ce vreau. Doar spunand, si fiind sincera cu mine, voi reusi sa adun in jurul meu oameni de calitate. Doar in acest mod voi reusi sa-mi petrec timpul util.
In 2014 vreau sa invat sa accept faptul ca nu toti oamenii imi sunt pe plac. Trebuie sa invat sa ii accept si pe cei care sunt diferiti de mine, care gandesc in alt mod, care au alte prioritati.

Toate propunerile mele pentru 2014 sunt legate de mine si de atitudinea mea, ca om, ca persoana in continua dezvoltare. Am lasat deoparte dorintele materiale! Si asta pentru ca mi-am dat seama ca nu indeplinirea lor imi aduce fericirea. Am inteles, intr-un final, ca fericirea este relativa, ca ea nu are nicio legatura cu aspectele materiale ci cu starile si trairile sufletesti. Si am inteles ca lucrurile frumoase se intampla doar daca avem o atitudine frumoasa si sincera. Asa ca, in 2014 mi-am propus doar sa am o atitudine pozitiva. Tu cum ti-ai propus sa fii in 2014?

Un comentariu

  1. Pai eu nu mi-am mai pus de multi ani dorinte in noaptea de revelion, asa ca mi-am propus anumite lucruri pe care sa le fac in anul care urmeaza. Nu toate mi-au reusit dar pot spune ca cele mai importante, adica legate de familie au fost asa cum mi-am dorit. Anul acesta deja o sa fie un an foarte interesant din toate punctele de vedere: plin de surprize frumoase , de momente deosebite petrecute cu cei dragi si sanatate. Nu-mi place sa ma gandesc la lucruri “rele” asa ca merg inainte cu optimism ca va fi un an minunat din toate punctele de vedere.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>