Miercuri , 13 Decembrie 2017
Noutati de ultima ora
Acasa » recomandam! » 10 Stiati ca –uri pe care trebuie sa le … stiti!
10 Stiati ca –uri pe care trebuie sa le … stiti!

10 Stiati ca –uri pe care trebuie sa le … stiti!

Pentru ca este luni, va invitam la o lectura usoara, interesanta si relaxanta. Aflati 10 stiati ca-uri care va vor ajuta sa va cunosteti mai bine copiii!

Stiati ca … Exista studii care arata ca un copil poate invata fara probleme o limba straina incapand cu varsta de 3 ani. La varsta de 3 ani, copiii retin cel mai repede si pronunta aproape nativ o limba straina.

Stiati ca… Regulile si disciplina sunt esentiale in dezvoltarea unui copil. Un copil caruia i se permite orice, atunci cand va creste va avea senzatia ca ii este permis sa faca orice in viata. Un copil crescut de niste parinti foarte autoritari, va creste neincrezator in fortele proprii si va prefera sa urmeze mereu deciziile altora, fiindu-i frica sa hotarasca el.

Stiati ca… Varsta de 5 ani este perfecta pentru invatarea bunelor maniere. Incepand cu aceasta varsta, copilul trebuie si poate invata cand sa spuna multumesc, te rog, cu placere. De asemenea, copilul intelege foarte clar, la aceasta varsta, cand trebuie sa isi ceara scuze si de ce trebuie sa-i respecte pe adulti.

Stiati ca… Teama unui elev fata de examene si teze este alimentata, in cea mai mare parte, de parinti si de profesori. Deoarece parintii pun un foarte mare accent pe note si pe viitorul copilului, acestia tind sa acorde unui examen o importanta mult mai mare decat are, transmitand copilului o stare de anxietate, teama si neincredere in sine.

Stiati ca … Orientarea scolara si profesionala a unui copil se face inca de la varsta prescolara. Parintii trebuie sa le explice copiilor, sa le prezinte rolul scolii si al unei meserii in viata unui om. Desi inca mici, copiii vor intelege de ce este mai bine sa ai o meserie frumoasa decat sa fii muncitor necalificat.

Stiati ca… Ultimele cercetari arata ca ciocolata nu favorizeaza aparitiile cariilor. Ba chiar are capacitatea de a proteja dintii impotriva acestora. Acest aspect in avantajul copiilor se datoreaza celor trei substante continute de cacao: taninii (impiedica dezvoltarea bacteriilor), fluorul si fosfatii.

Stiati ca… Trei dintre cele mai des intalnite efecte negative pe care televizorului le are asupra comportamentului unui copil sunt: cresterea anxietatii copilului, adoptarea unui comportament agresiv si cresterea nivelului de toleranta la violenta.

Stiati ca… Un pas extrem de important in protejarea copilului de raceli consta in spalatul pe maini cat mai des al micutului cu sapun lichid (sapuniera este o adevarata casa de bacterii). Daca iti vei invata copilul sa se spele pe maini de cel putin 10 ori intr-o zi, ai facut primul pas impotriva recelilor de sezon.

Stiati ca… Un copil se trage de par atunci cand traieste sentimente de anxietate, de stres, depresie, nesiguranta. Daca acest obicei apare pana in varsta de 5 ani, este posibil sa dispara singur sau poate fi reparat mai usor de catre parinti. Daca obiceiul persista se poate inscrie in randul bolilor cronice, purtand numele de tricotilomanie.

Stiati ca …Un parinte care isi hraneste si isi imbraca copilul de 5-6 ani, ii stagneaza acestuia dezvoltarea si independenta. Un copil in varsta de 5-6 ani trebuia lasat sa se hraneasca si sa se imbrace singur, aceste lucruri contribuind la dezvoltarea sa psihica si fizica.

Un comentariu

  1. Stiati ca… majoritatea parintilor care se documenteaza de pe net nu pun in aplicare informatiile citite? Sau le pun aiurea?

    Stiati ca … prost nu este cel care citeste ci cel ce crede tot ceea ce citeste!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>